Wed10182017

LAST_UPDATEWed, 18 Oct 2017 3pm

Bomba Alu Kerjasama Laksana Program Inovasi

Datuk Amer Yusof.KUANTAN -- Jabatan Bomba dan Penyelamat (JBPM) mengalu-alukan jabatan, agensi, pihak swasta atau pusat pengajian tinggi yang berminat untuk  menjalin kerjasama melaksanakan program inovasi yang berkemampuan meningkatkan kepantasan kerja menyelamat.

Read more: Bomba Alu Kerjasama Laksana Program Inovasi

Rakyat Malaysia Digesa Pertahankan Perpaduan

KUALA LUMPUR -- Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak menggesa orang ramai mempertahankan kesederhanaan dan rasa hormat terhadap pihak lain kerana pandangan melampau berhubung agama boleh menggugat perpaduan masyarakat berbilang agama.

Read more: Rakyat Malaysia Digesa Pertahankan Perpaduan

Demam Selesema Biasa Boleh Memudaratkan Kesihatan

KUALA LUMPUR -- Influenza atau demam selesema mungkin jangkitan saluran pernafasan yang biasa berlaku di Malaysia, namun jangan sesekali mengambil mudah penyakit ini kerana ia boleh mendatangkan mudarat.

Read more: Demam Selesema Biasa Boleh Memudaratkan Kesihatan

MAB Perjelas CEO Malaysia Airlines

KUALA LUMPUR – Khazanah Nasional Bhd menyifatkan artikel oleh sebuah akhbar harian bahawa ia (Khazanah) campur tangan sehingga menyebabkan Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia Airlines Peter Bellew meninggalkan syarikat penerbangan itu, sebagai salah dan mengelirukan.

Read more: MAB Perjelas CEO Malaysia Airlines

MIC Akan Tingkatkan Penjelasan Mengenai MIB

KUALA LUMPUR -- MIC akan terus memberikan penjelasan kepada masyarakat India bagi meningkatkan lagi keyakinan mereka terhadap rancangan yang telah digariskan dalam Pelan Tindakan Masyarakat India Malaysia (MIB).

Read more: MIC Akan Tingkatkan Penjelasan Mengenai MIB

Kerjasama Parti Komponen BN Penting Untuk Menang Pilihan Raya - PBS

Datuk Seri Radin Malleh.

TENOM -- Parti Bersatu Sabah (PBS) hari ini menyeru parti komponen Barisan Nasional (BN) di negeri itu agar meningkatkan kerjasama sesama sendiri bagi memastikan kemenangan calon BN Sabah di kawasan pedalaman pada pilihan raya umum ke-14.

Read more: Kerjasama Parti Komponen BN Penting Untuk Menang Pilihan Raya - PBS

K'jaan Persekutuan Peruntuk RM17 Juta Tangani Hakisan Pantai Di Kelantan

KOTA BHARU -- Kerajaan persekutuan memperuntukkan RM17 juta bagi menjalankan projek menangani hakisan pantai di Pantai Kundur dan Pantai Mek di sini, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Read more: K'jaan Persekutuan Peruntuk RM17 Juta Tangani Hakisan Pantai Di Kelantan

Najib Meriahkan Sambutan Deepavali Di Batu Caves

Gambar: BernamaKUALA LUMPUR -- Kehadiran Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak di perkarangan kompleks kuil Batu Caves, Selangor memeriahkan lagi perayaan Deepavali yang disambut hari ini.

Read more: Najib Meriahkan Sambutan Deepavali Di Batu Caves

Petronas Gesa Pengeluar Dan Pengguna LNG Bekerjasama Untuk Galak Pertumbuhan Mampan

KUALA LUMPUR –  Petroliam Nasional Bhd (PETRONAS), yang merupakan pengeluar LNG ketiga terbesar dunia, menggesa pengeluar dan pengguna gas asli cecair (LNG) bekerjasama bagi menggalakkan pertumbuhan dan kemapanan industri berkenaan.

Read more: Petronas Gesa Pengeluar Dan Pengguna LNG Bekerjasama Untuk Galak Pertumbuhan Mampan

Pelajar Bakal STPM Ditahan Hina Sultan Perak

IPOH – Seorang pelajar tingkatan enam ditahan kerana mengeluarkan kenyataan yang menghina Sultan Perak Sultan Nazrin Shah menerusi laman sosial.

Read more: Pelajar Bakal STPM Ditahan Hina Sultan Perak