Mon07162018

LAST_UPDATEMon, 16 Jul 2018 8am

Dewan Rakyat Mula Bersidang Hari Ini

KUALA LUMPUR: Persidangan Penggal Pertama Parlimen ke-14 akan memulakan mesyuarat pertamanya hari ini, selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14) yang menyaksikan Pakatan Harapan membentuk kerajaan baharu.

Read more: Dewan Rakyat Mula Bersidang Hari Ini

Iktiraf UEC Galak Polarisasi Kaum

KUALA LUMPUR: Pengiktirafan Sijil Peperiksaan Bersepadu (UEC) akan menggalakkan polarisasi kaum serta menyukarkan proses integrasi nasional yang akhirnya akan menjadi pemisahan antara satu kumpulan etnik dengan kumpulan etnik yang lain di negara ini.

Read more: Iktiraf UEC Galak Polarisasi Kaum

'Kenapa Pilih Orang Luar?'

KUALA LUMPUR: Tindakan UMNO Pusat melantik 'orang luar' mengemudi Badan Perhubungan UMNO Terengganu disifatkan sebagai satu penghinaan kepada ahli parti negeri itu.

Read more: 'Kenapa Pilih Orang Luar?'

Perancis Ranap Impian Besar Croatia

Foto: Reuters

MOSCOW: Perancis menjuarai Piala Dunia buat kali kedua selepas menundukkan Croatia 4-2 dalam perlawanan akhir yang mendebarkan di Stadium Luzhniki, sebentar tadi.

Read more: Perancis Ranap Impian Besar Croatia

'Pussy Riot' Ganggu Final Piala Dunia

Foto: Reuters

MOSCOW: Perlawanan akhir Piala Dunia antara Perancis dan Croatia sedikit terganggu apabila empat individu termasuk dua wanita memasuki padang di Stadium Luzhniki.

Read more: 'Pussy Riot' Ganggu Final Piala Dunia

Pac Man Sumbang Peralatan Kepada Kerajaan Malaysia

KUALA LUMPUR: Legenda tinju Filipina Manny Pacquiao yang baru dinobatkan sebagai juara welterweight Persatuan Tinju Dunia (WBA), akan menyumbangkan peralatan digunakannya semasa latihan untuk 'Fight of the Champions' kepada kerajaan Malaysia.

Read more: Pac Man Sumbang Peralatan Kepada Kerajaan Malaysia

66 Keluarga Mohon MRT Corp. Segerakan Bayaran Pampasan

KUALA LUMPUR: Sebanyak 66 keluarga menuntut Mass Rapid Transit Corporation Sdn. Bhd. (MRT Corp.) menjelaskan bayaran pampasan kerosakan rumah yang berpunca daripada pembinaan projek Transit Aliran Massa (MRT) di Taman Sri Raya, Batu 9 Cheras di sini.

Read more: 66 Keluarga Mohon MRT Corp. Segerakan Bayaran Pampasan

Hafizh Terajui Senarai Muka Baharu MotoGP

KUALA LUMPUR: Pelumba negara, Hafizh Syahrin Abdullah berjaya menamatkan pelumbaan Grand Prix (GP) Jerman di tangga ke-11 sekali gus berjaya merampas semula kedudukan pendahulu senarai muka baharu MotoGP daripada Franco Morbidelli.

Read more: Hafizh Terajui Senarai Muka Baharu MotoGP

Anwar Tanding Presiden

KUALA LUMPUR: Keputusan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk bertan­ding jawatan Presiden da­lam pemilihan PKR Ogos ini bakal merubah senario politik parti itu sekali gus dijangka akan memperlihatkan keputusan-keputusan menarik dibuat oleh kepemimpinan parti tersebut.

Read more: Anwar Tanding Presiden

PAUiTM Bangga Atas Pelantikan Malanjum

SHAH ALAM - Persatuan Alumni UiTM Malaysia (PAUiTM) menyambut baik dan melahirkan rasa bangga atas pelantikan alumni Fakulti Undang-Undang (FUU) universiti ini, Tan Sri Richard Malanjum ke jawatan Ketua Hakim Negara.

Read more: PAUiTM Bangga Atas Pelantikan Malanjum