Thu02222018

LAST_UPDATEThu, 22 Feb 2018 8pm

Jalan Baharu Hubungkan Matang-Stapok Di Kuching Siap Bulan Depan

Datuk Seri Fadillah Yusof

KUCHING -- Kira-kira 96 peratus daripada kerja-kerja pembinaan jalan baharu empat lorong dari Matang ke Stapok bagi menangani kesesakan lalulintas di pinggir bandaraya di sini dijangka siap pulan depan.

Read more: Jalan Baharu Hubungkan Matang-Stapok Di Kuching Siap Bulan Depan

Rahman Saman Rafizi Berhubung Ekspo Negaraku 2017

KUALA LUMPUR -- Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan memfailkan saman terhadap Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Mohd Rafizi Ramli atas dakwaan mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah berhubung penganjuran Ekspo Negaraku 2017.

Read more: Rahman Saman Rafizi Berhubung Ekspo Negaraku 2017

Syiar Islam Dapat Ditegakkan Kerana Kerajaan Miliki Kuasa Politik

Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki

SEREMBAN -- Syiar Islam akan dapat terus ditegakkan di negara ini kerana kerajaan hari ini mempunyai kuasa politik untuk memartabatkan agama selaras dengan peruntukan yang terkandung dalam Perlembagaan Persekutuan.

Read more: Syiar Islam Dapat Ditegakkan Kerana Kerajaan Miliki Kuasa Politik

Perdagangan Malaysia Dan Indonesia Cecah USD30 Billion Menjelang 2020

JAKARTA -- Perdagangan Malaysia dan Indonesia dijangka mencecah US$30 billion menjelang 2020, kata Pesuruhjaya Perdagangan Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (Matrade) Indonesia, Naim Abdul Rahman.

Read more: Perdagangan Malaysia Dan Indonesia Cecah USD30 Billion Menjelang 2020

Projek Agihan Gas Asli Di Perak Tarik Lebih Ramai Pelabur

IPOH – Projek sistem pengagihan gas asli di Perak mampu menarik lebih ramai pelabur asing dan tempatan seterusnya merancakkan lagi pertumbuhan perindustrian negeri, kata Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Read more: Projek Agihan Gas Asli Di Perak Tarik Lebih Ramai Pelabur

Malaysia Berjaya Sebagai Persekutuan - Chandra

Chandra Muzaffar

KUCHING -- Malaysia mecatat kejayaan sebagai sebuah Persekutuan dengan pemimpin Sarawak dan Sabah menyedari sepenuhnya tentang perkara itu, kata pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan 1Malaysia Dr Chandra Muzaffar.

Read more: Malaysia Berjaya Sebagai Persekutuan - Chandra

Anggota PPBM Mahu RoS Ambil Tindakan Terhadap Parti

PUTRAJAYA -- Kira-kira 1,000 anggota dan bekas anggota Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) berhimpun secara aman di perkarangan pejabat Pendaftar Pertubuhan (RoS) di sini hari ini untuk menyerahkan memorandum meminta jabatan itu mengambil tindakan terhadap PPBM.

Read more: Anggota PPBM Mahu RoS Ambil Tindakan Terhadap Parti

Insentif Khas Bakal Diumum Untuk Pemborong Beras Bumiputera

PUTRAJAYA – Pemborong beras Bumiputera bakal menikmati insentif khas akan diberikan kerajaan melalui Padiberas Nasional Berhad (Bernas) yang dijangka diumumkan awal Mac ini.

Read more: Insentif Khas Bakal Diumum Untuk Pemborong Beras Bumiputera

Siti Aisyah 'Lakukan 'Prank' Guna Minyak Bayi - Saksi

Siti Aisyah

SHAH ALAM -- Siti Aisyah, yang dituduh membunuh Kim Chol atau Kim Jong-nam, abang pemimpin Korea Utara, menggunakan minyak bayi ketika melakonkan beberapa babak 'usikan' (prank) di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) dan Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2) beberapa hari sebelum Kim Chol mati disapu racun VX di mukanya.

Read more: Siti Aisyah 'Lakukan 'Prank' Guna Minyak Bayi - Saksi

Kerajaan Peruntuk RM20 Juta Untuk Pembangunan BOET

Tan Sri Dr Mohd Irwan Serigar Abdullah

CYBERJAYA -- Kerajaan memperuntukkan RM20 juta bagi membangunkan Bandar Usahawan Strategi Lautan Biro Kebangsaan (BOET) di sini, dengan objektif menyediakan persekitaran kondusif untuk usahawan muda menjalankan perniagaan.

Read more: Kerajaan Peruntuk RM20 Juta Untuk Pembangunan BOET