Sat08232014

LAST_UPDATESat, 23 Aug 2014 3pm

Presiden Pas Dilantik Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia

KUALA LUMPUR - Presiden PAS, Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dilantik sebagai Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia, semalam.

Read more: Presiden Pas Dilantik Naib Ketua Kesatuan Ulama Sedunia

Maut Dalam Teksi Dekat Arkib Negara

KUALA LUMPUR - Seorang pemandu teksi berusia 63 tahun ditemui mati dalam teksinya di tepi bangunan Arkib Negara, 5.52 petang semalam.

Read more: Maut Dalam Teksi Dekat Arkib Negara

Buang Bayi: Pemuda Dipenjara Setahun

KANGAR - Akibat menyembunyikan dan membuang bayi lelaki yang baru dilahirkan pada 4 Mei lalu, seorang mekanik Muhammad Bukhari Mohamad dijatuhi hukuman penjara 12 bulan oleh Mahkamah Majistret di sini, semalam.

Read more: Buang Bayi: Pemuda Dipenjara Setahun

Tanam Rangka Motosikal Curi Dalam Kebun Durian

pic: Sinar HarianKULIM - Seorang lelaki berusia 20-an ditahan di rumahnya di Baling kerana dipercayai terlibat dalam kegiatan mencuri motosikal di sekitar Kulim, kira-kira jam 10 pagi kelmarin.

Read more: Tanam Rangka Motosikal Curi Dalam Kebun Durian

Mayat Bayi Ditemui Dalam Tali Air

Gambar hiasanLANGKAWI: Mayat bayi lelaki dipercayai baru lahir dan masih bertali pusat ditemui dalam tali air di Kampung Titi Cangwang, Mukim Ulu Melaka, di sini, petang semalam.

Read more: Mayat Bayi Ditemui Dalam Tali Air

APMM Tahan Bot Nelayan Di Perairan Langkawi

LangkawiLANGKAWI: Sebuah bot nelayan milik warga tempatan ditahan selepas dikesan menggajikan awak-awak asing tanpa kebenaran di kawasan Pulau Intan Besar, di sini, pagi semalam.

Read more: APMM Tahan Bot Nelayan Di Perairan Langkawi

Tergamam Gudang Diserbu

pic HMSUBANG JAYA: Seorang lelaki berusia 36 tahun yang juga penjaga gudang rokok haram tergamam apabila premis yang dijaganya di Bandar Baru Puchong, di sini, diserbu polis dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Subang Jaya, kelmarin.

Read more: Tergamam Gudang Diserbu

515 Jersi Chelsea Tiruan Dirampas

jersi ChelseaKUALA LUMPUR: Sebanyak 515 jersi pasukan Chelsea tiruan dirampas Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) dalam serbuan di sebuah premis di Jalan Sungai Besi, kelmarin.

Read more: 515 Jersi Chelsea Tiruan Dirampas

Selepas Kerusi Melayang Ketika Pemilihan Parti, Hari Ini Kongres Nasional PKR Bermula

KUALA LUMPUR: Hari ini, PKR mengadakan Kongres Nasional yang ke-10, dalam keadaan parti itu dan Pakatan Rakyat diuji dengan krisis politik di Selangor dan juga perihal pemilihan parti yang baru sahaja selesai awal bulan lalu.

Read more: Selepas Kerusi Melayang Ketika Pemilihan Parti, Hari Ini Kongres Nasional PKR Bermula

MH17: Kira-Kira 1,000 Warga Terengganu Bertafakur

Pic: Sinar HarianKUALA TERENGGANU - Kira-Kira 1,000 kakitangan kerajaan dan orang awam hadir ke Majlis Bertafakur Peringkat Negeri di pekarangan Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ) di sini hari ini.

Read more: MH17: Kira-Kira 1,000 Warga Terengganu Bertafakur