Sun08302015

LAST_UPDATESun, 30 Aug 2015 5pm

Bersih 4: Tun Mahathir 'Jalan-Jalan' Di Pasar Seni

Foto: Astro AwaniKUALA LUMPUR: Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isteri, Tun Dr. Siti Hasmah Mohamad Ali petang tadi meluangkan masa untuk 'bersiar-siar' di Pasar Seni di sini bagi meninjau perhimpunan Bersih 4 yang sedang berlangsung.

Read more: Bersih 4: Tun Mahathir 'Jalan-Jalan' Di Pasar Seni

Puteri Umno Edar 5,000 Jalur Gemilang

Naib Ketua Puteri UMNO Zahidah Zarik Khan (kanan) menyerahkan Jalur Gemilang kepada penunggang motosikal sempena sambutan Hari Kebangsaan 2015, hari ini. - Foto BernamaKUALA LUMPUR - Menjelang sambutan Hari Kebangsaan 2015 esok, Pergerakan Puteri Umno Bahagian Pandan mengambil inisiatif mengedarkan 5,000 Jalur Gemilang kepada penduduk sekitar Ampang sebagai usaha menyemarakkan lagi sambutan hari bersejarah itu.

Read more: Puteri Umno Edar 5,000 Jalur Gemilang

Post Mortem Untuk Pastikan Ibadat Jemaah Sempurna

MAKKAH - Tabung Haji (TH) mengambil inisiatif melakukan 'post mortem' ibadat umrah dan haji bagi memastikan jemaah haji Malaysia mencapai kesempurnaan dan mendapat haji mabrur dalam pelaksanaan rukun Islam kelima itu.

Read more: Post Mortem Untuk Pastikan Ibadat Jemaah Sempurna

Apa Yang Boleh Kita Jangkakan Pada Hari Kedua Bersih 4?

Peserta Bersih 4 berhimpun dengan aman di ibu negara pada Sabtu. - Astro AWANI/SHAHIR OMARKUALA LUMPUR: Ramai yang skeptikal dengan kelancaran penganjuran perhimpunan Bersih 4.

Read more: Apa Yang Boleh Kita Jangkakan Pada Hari Kedua Bersih 4?

Badan Anti-Rasuah Dunia Gesa Siasatan Diteruskan

José UgazKERAJAAN disarankan meneruskan siasatan 1MDB dan menghormati hak rakyat Malaysia dalam berhimpun secara aman untuk menentang rasuah, kata Pengerusi Organisasi Anti-rasuah Antarabangsa, Transparency International, José Ugaz.

Read more: Badan Anti-Rasuah Dunia Gesa Siasatan Diteruskan

Bersih 4: Penganjur Gesa Larang Guna Vuvuzela Pada Hari Kedua

Penganjur perhimpunan Bersih 4.0 pada hari ini melarang pesertanya untuk menggunakan terompet vuvuzela. - Gambar Astro AWANI/SATHESH RAJKUALA LUMPUR: Penganjur perhimpunan Bersih 4 pada hari ini melarang pesertanya untuk menggunakan vuvuzela bagi mengurangkan bunyi busing di sekitar Dataran Merdeka, Jalan Tun Perak dan Jalan Tunku Abdul Rahman.

Read more: Bersih 4: Penganjur Gesa Larang Guna Vuvuzela Pada Hari Kedua

Bersih 4: Pemimpin Sayap Kiri Sanggup Bermalam Di Dataran Merdeka

Sebahagian besar daripada peserta bermalam di sekitar Dataran Medeka selepas acara hari pertama perhimpunan tersebut pada Sabtu malam berakhir. - Gambar Astro AWANI

KUALA LUMPUR: Para peserta perhimpunan Bersih 4 di Dataran Merdeka bersedia untuk hari kedua perhimpunan.

Read more: Bersih 4: Pemimpin Sayap Kiri Sanggup Bermalam Di Dataran Merdeka

Bersih 4.0 Jadi Pesta Vuvuzela

Foto: Sinar HarianKUALA LUMPUR - Perhimpunan Bersih 4.0 yang berlangsung semalam di ibu kota seolah-olah menjadi pesta alat muzik, vuvuzela.

Read more: Bersih 4.0 Jadi Pesta Vuvuzela

Sedih Dikait Komplot Guling Kerajaan

Othman (kiri) beramah mesra dengan sebahagian kakitangan Mada dan Peladang Kawasan, semalam. Foto: Sinar HarianALOR SETAR - “Sedih apabila ada pihak mengaitkan saya dalam isu komplot

Read more: Sedih Dikait Komplot Guling Kerajaan

[LAPORAN LANGSUNG] Perhimpunan Bersih 4.0 Hari Kedua

KUALA LUMPUR: Perhimpunan Bersih 4.0 yang dijadualkan berlangsung di beberapa lokasi termasuk Kuala Lumpur, Kuching dan Kota Kinabalu mula dirasai seawal jam 11 pagi, hari ini.

Read more: [LAPORAN LANGSUNG] Perhimpunan Bersih 4.0 Hari Kedua