Mon09152014

LAST_UPDATEMon, 15 Sep 2014 11am

Tercampak Macam Anak Patung

Pic:www.kualalumpurpost.neSYDNEY: Pihak berkuasa Australia menyiasat kematian seorang kanak-kanak perempuan Malaysia berusia lapan tahun yang terpelanting ‘seperti anak patung’ daripada permainan di acara tahunan Royal Adelaide Show, kelmarin.

Read more: Tercampak Macam Anak Patung

Suami Cemburu Buta, Tikam Rakan Sekerja Isteri

DU (tengah) bersama Qin (kanan). Di belakang, mayat Zhou diperiksa pasukan perubatan/Pic:AgensiBEIJING: Seorang lelaki bertindak di luar jangkaan apabila menikam rakan sekerja isterinya berulang kali hingga mati hanya kerana melihat mereka berjalan bersama.

Read more: Suami Cemburu Buta, Tikam Rakan Sekerja Isteri

Lori Meluncur Rempuh Kedai

 -Foto SinarMENTAKAB – Seorang peniaga kedai telefon bimbit kerugian RM2,000 apabila sebuah lori yang diletakkan di hadapan kedainya di Jalan Mok Hee Kiang di sini meluncur masuk menyebabkan kerosakan di hadapan kedai.

Read more: Lori Meluncur Rempuh Kedai

Kertas UPSR Bocor: MCA Kecam Pelaku

MCA kesal dengan kejadian melibatkan kebocoran soalan ujian Sains dan Bahasa Inggeris baharu-baharu ini/Pic:fileKUALA LUMPUR: MCA Selangor mengecam dan mengutuk sekeras-kerasnya pelaku yang bertanggungjawab mencemarkan integriti sistem pendidikan Negara berikutan kes kebocoran soalan Ujian Penilaian Sekolah Rendah (UPSR), baharu-baharu ini.

Read more: Kertas UPSR Bocor: MCA Kecam Pelaku

Masak Anjing Teman Wanita

-Gambar hiasanPALO CEDRO (CALIFORNIA) : Seorang lelaki ditangkap selepas bekas teman wanitanya menuduh dia memasak anjing kesayangannya dan menyajikan kepadanya.

Read more: Masak Anjing Teman Wanita

MBSA Anjur Pencarian Kumpulan Muzik Berbakat

SHAH ALAM - Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) menganjurkan Progran Ekspresi Musik Selangor 2014 bagi pencarian kumpulan muzik paling berbakat dan versatil.

Read more: MBSA Anjur Pencarian Kumpulan Muzik Berbakat

Kantoi Sebab Kentut

Beberapa barangan yang cuba dilarikan dua lelaki tersebut -Foto Harian MetroSEGAMAT : Seorang perompak yang bersembunyi di sebalik susunan tong gas ketika memecah masuk sebuah gudang di Paya Pulai di sini, kelmarin, berjaya ditahan polis.

Read more: Kantoi Sebab Kentut

Keluarga Lotfi Terima Khabar Gembira Dalam Duka

Mohd Zainon Ariffin -Foto Sinar HarianALOR SETAR - Ahli keluarga Mohd Lotfi Ariffin yang menetap di Kampung Tembak, Kuala Ketil, Baling menerima berita kematiannya di Syria dengan tenang dan reda.

Read more: Keluarga Lotfi Terima Khabar Gembira Dalam Duka

Remaja Terima Faedah Perkeso

-Foto Sinar HarianKUALA KRAI - Seorang remaja yang menjadi mangsa langgar lari, menerima cek wang Faedah Hilang Upaya Sementara Waktu (FHUSW) daripada Pertubuhan Keselamatan Sosial (Perkeso) Kuala Krai bernilai RM3,405.77.

Read more: Remaja Terima Faedah Perkeso

Wanita Tak Ingat Rogol Lelaki

Gambar hiasan/Pic:www.theguardian.comSEATTLE: Seorang wanita Chantae Gilman, berdepan dengan tuduhan merogol selepas seorang lelaki mendakwa wanita berkenaan memecah masuk ke rumahnya pada tengah malam lalu menindih serta memperkosanya ketika dia tidur.

Read more: Wanita Tak Ingat Rogol Lelaki