Sun10222017

LAST_UPDATEFri, 27 Oct 2017 9am

Pemandu Maut Gara-Gara Lembu Atas Lebuh Raya

Foto: Sinar HarianKUALA BERANG: Gara-gara seekor lembu berada atas lebuh raya, tiga kenderaan terlibat dalam kemalangan yang meragut nyawa seorang pemandu di Kilometer 380.1 LPT 2 (Ajil-Bukit Besi) di sini, malam tadi.

Read more: Pemandu Maut Gara-Gara Lembu Atas Lebuh Raya

Jasad Mendiang Pengasas YTL Selamat Disemadikan

Foto: BernamaNILAI: Jasad mendiang Pengasas Syarikat Kumpulan YTL, Tan Sri Dr Yeoh Tiong Lay selamat disemadikan di Taman Peringatan Xiao En di sini, hari ini, pada kira-kira 4.40 petang.

Read more: Jasad Mendiang Pengasas YTL Selamat Disemadikan

Mayat Orang Asli ditemukan tergantung

Foto: Utusan OnlineKUALA PILAH: Mayat seorang lelaki Orang Asli ditemukan dalam keadaan lehernya tergantung dengan tali pinggang pada sebatang pokok di kawasan hutan di Kampung Senarak Inas di sini semalam.

Read more: Mayat Orang Asli ditemukan tergantung

Tanah Runtuh: Mayat Kesembilan Dijumpai

Foto: K!OnlineGEORGE TOWN: Mayat kesembilan tragedi tanah runtuh di tapak pembinaan di Lengkok Lembah Permai, Tanjong Bunga di sini dijumpai oleh pasukan mencari dan menyelamat pada pukul 6.20 petang ini.

Read more: Tanah Runtuh: Mayat Kesembilan Dijumpai

Hubungan Malaysia-AS Pada Tahap Terbaik

Foto: BernamaKUALA LUMPUR: Hubungan di antara Malaysia dan Amerika Syarikat (AS) berada pada tahap terbaik selepas lawatan kerja, Datuk Seri Najib ke Washington DC, pada September lalu.

Read more: Hubungan Malaysia-AS Pada Tahap Terbaik

Tanah Runtuh: Gerakan Minta Kerajaan Negeri Pulau Pinang Beri Perhatian

Datuk Seri Mah Siew Keong

KUALA LUMPUR, 22 Okt -- Kerajaan Pulau Pinang pimpinan DAP perlu berhenti bersikap lepas tangan dan perlu mula menilai semula semua projek di lereng bukit di pulau itu untuk mengenal pasti risiko berpotensi, kata Presiden Gerakan Datuk Seri Mah Siew Keong.

Read more: Tanah Runtuh: Gerakan Minta Kerajaan Negeri Pulau Pinang Beri Perhatian

Agama Bukan Alat Politik - Perwakilan Amanah

Ustaz Roslan Ismail

ALOR SETAR, 22 Okt -- Perwakilan Parti Amanah Negara (Amanah) dari Terengganu mengingatkan semua pihak agar jangan jadikan agama sebagai alat untuk menakutkan masyarakat bagi menarik lebih ramai pengundi untuk sertai politik seperti dilakukan PAS.

Read more: Agama Bukan Alat Politik - Perwakilan Amanah

Pelajar IPT Diminta Kuasai Bahasa Asing

Mohammad Khairi A. Malik

JOHOR BAHRU, 22 Okt -- Pelajar institut pengajian tinggi (IPT) di negeri ini diminta menguasai beberapa bahasa asing khususnya bahasa Inggeris bagi memenuhi kriteria kebolehpasaran alam pekerjaan.

Read more: Pelajar IPT Diminta Kuasai Bahasa Asing

Malaysia Perlu Berusaha Jadi Pusat Dailog Serantau Dan Global, Kata Vijay Eswaran

Datuk Seri Vijay Eswaran

KUALA LUMPUR, 22 Okt – Malaysia perlu berusaha untuk muncul sebagai pusat dialog serantau dan global dan terutamanya pusat bagi inovasi dan keusahawanan, kata seorang usahawan terkemuka Malaysia Datuk Seri Vijay Eswaranm hari ini.

Read more: Malaysia Perlu Berusaha Jadi Pusat Dailog Serantau Dan Global, Kata Vijay Eswaran

Peka Emosi Anak-Anak Mangsa Rogol Dalam Rumah

KUALA LUMPUR, 22 Okt – Ibu bapa perlu lebih peka dengan perubahan emosi anak-anak mereka yang mungkin berpunca daripada jenayah rogol dalam rumah, kata Pensyarah Kuliah Undang-Undang Ahmad Ibrahim, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, Dr Mazlena Mohamad Hussain.

Read more: Peka Emosi Anak-Anak Mangsa Rogol Dalam Rumah