Tue06282016

LAST_UPDATETue, 28 Jun 2016 8am

Rombakan Kabinet 2016: Noh Omar Berterima Kasih Kepada Najib Diberi Kepercayaan

NOH: dengan berkat sokongan dan kerjasama, maka saya lihat BN Selangor akan dapat pertingkatkan lagi dan yang penting matlamat saya mesti dapat menawan selangor kembali pada Pilihan Raya Umum ke-14. - Gambar BernamaKUALA LUMPUR: Bekas menteri dan seorang timbalan menteri dilantik sebagai menteri penuh dalam rombakan dan penyusunan semula Kabinet yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Read more: Rombakan Kabinet 2016: Noh Omar Berterima Kasih Kepada Najib Diberi Kepercayaan

Airasia Pindah Operasi Ke Terminal 1 Di Yangon, Myanmar

KUALA LUMPUR: Kumpulan AirAsia akan memindahkan operasinya di Yangon, Myanmar ke Terminal 1 dari Terminal 2 ketika ini, berkuatkuasa esok.

Read more: Airasia Pindah Operasi Ke Terminal 1 Di Yangon, Myanmar

744 Pelajar Biasiswa JPA Tunggu Respons PM

PETALING JAYA - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak, digesa untuk menimbang semula pembatalan biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) kepada 744 pelajar yang mendapat tawaran universiti terkemuka luar negara.

Read more: 744 Pelajar Biasiswa JPA Tunggu Respons PM

Tebus Balik Tiket Rayani Air Esok

SYARIKAT penerbangan Rayani Air‎ mempelawa penumpang-penumpangnya yang berhasrat untuk menebus kembali tiket ditempah sebelum ini boleh berbuat demikian bermula esok.

Read more: Tebus Balik Tiket Rayani Air Esok

Sistem Awas, Kejara Dikuat Kuasa Selepas Kelulusan Kabinet - Liow

KUALA LUMPUR: Sistem Keselamatan Kesedaran Automatik (Awas) dan Sistem Pemberian Mata Demerit Kesalahan Jalan Raya (Kejara) akan dikuatkuasakan sebaik sahaja mendapat kelulusan Kabinet, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Read more: Sistem Awas, Kejara Dikuat Kuasa Selepas Kelulusan Kabinet - Liow

IKEA Malaysia Tarik Balik Produk Coklat Gelap

KUALA LUMPUR: IKEA Malaysia telah menarik balik dua jenis bar cokelat gelap iaitu Choklad Mork 60 peratus dan Choklad Mork 70 peratus, selepas mendapati kandungan susu dan kacang hazelnya tidak diisytiharkan dengan jelas.

Read more: IKEA Malaysia Tarik Balik Produk Coklat Gelap

Bekas Menteri Kembali Ke Kabinet, Timb.Menteri Naik Pangkat, Husni Letak Jawatan

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan rombakan kabinet di Bangunan Perdana Putra hari ini. Turut hadir Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa (kiri). - Gambar BernamaPUTRAJAYA: Bekas menteri dan seorang timbalan menteri dilantik sebagai menteri penuh dalam rombakan dan penyusunan semula Kabinet yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini.

Read more: Bekas Menteri Kembali Ke Kabinet, Timb.Menteri Naik Pangkat, Husni Letak Jawatan

'Selamatkan Taman Rimba Kiara Kami' - Residen TTDI

KUALA LUMPUR: Hampir 1,000 penduduk Taman Tun Dr Ismail (TTDI) dan kawasan persekitaran akan menghantar petisyen protes pada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bagi membantah projek pembangunan baru yang dirancang di Taman Rimba Kiara di sini.

Read more: 'Selamatkan Taman Rimba Kiara Kami' - Residen TTDI

Selangor Lakar Sejarah Negara Lantik Dua Hakim Wanita Mahkamah Tinggi Syariah

SHAH ALAM, 27 JUN : Selangor menjadi negeri pertama melantik Hakim Mahkamah Tinggi Syariah dalam kalangan wanita bagi mengukuhkan lagi peranan institusi kehakiman di negeri ini.

Read more: Selangor Lakar Sejarah Negara Lantik Dua Hakim Wanita Mahkamah Tinggi Syariah

Puteri Sulong TMJ Diberi Nama Tunku Khalsom Aminah Sofiah

Foto ihsan Facebook JOHOR Southern Tigers •

KUALA LUMPUR: Kerabat Diraja Johor hari ini berkenan mengumumkan nama puteri sulong kepada Tunku Mahkota Johor Tunku Ismail Sultan Ibrahim dan Che’ Puan Khaleeda Bustamam yang dilahirkan pada 25 Jun lalu diberikan nama YAM Tunku Khalsom Aminah Sofiah binti Tunku Ismail.

Read more: Puteri Sulong TMJ Diberi Nama Tunku Khalsom Aminah Sofiah