Mon05212018

LAST_UPDATEMon, 21 May 2018 11am

GST 0%, Subsidi Minyak, Hapus Tol.. Dari Mana Kerjaaan Cari Duit? Tanya Pakar Ekonomi

Bermula 1 Jun 2018 ini, Malaysia tidak akan mempunyai sebarang bentuk cukai jualan berikutan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) yang ditetapkan pada 6% sebelum ini diturunkan kepada 0%.

Read more: GST 0%, Subsidi Minyak, Hapus Tol.. Dari Mana Kerjaaan Cari Duit? Tanya Pakar Ekonomi

Sebutan Semula Kes Rasuah Guan Eng 30 Julai

GEORGETOWN: Mahkamah Tinggi di sini, hari ini, menetapkan 30 Julai depan sebagai tarikh sebutan semula perbicaraan kes rasuah membabitkan bekas Ketua Menteri, Lim Guan Eng, dan ahli perniagaan, Phang Li Koon.

Read more: Sebutan Semula Kes Rasuah Guan Eng 30 Julai

K'jaan Akan Capai Matlamat Tanpa Tingkat Kos Pentadbiran Negara - Dr Mahathir

PUTRAJAYA -- Kerajaan tidak akan menambah pegawai atau menubuhkan institusi baharu untuk mencapai matlamat negara, kata Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Read more: K'jaan Akan Capai Matlamat Tanpa Tingkat Kos Pentadbiran Negara - Dr Mahathir

Kuasa Beli Rakyat Ditingkatkan

Foto: Utusan Online

PUTRAJAYA: Tun Dr. Mahathir Mohamad menjelaskan, kerajaan memberi tumpuan kepada meningkatkan kuasa beli rakyat berbanding menjadi negara status berpendapatan tinggi.

Read more: Kuasa Beli Rakyat Ditingkatkan

Sultan Selangor Perkenan Hasrat Azmin Galas Tanggungjawab Menteri Hal Ehwal Ekonomi

SHAH ALAM: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah memperkenankan hasrat Menteri Besar, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali untuk memegang jawatan sebagai Menteri Hal Ehwal Ekonomi sekaligus memainkan peranan penting di peringkat Kerajaan Persekutuan.

Read more: Sultan Selangor Perkenan Hasrat Azmin Galas Tanggungjawab Menteri Hal Ehwal Ekonomi

Sirul Tak Perlu Diampun, Tapi Dibawa Balik Ke Malaysia, Kata Peguam Keluarga Altantuya

Bekas anggota polis Sirul Azhar Umar yang disabit bersalah membunuh model Mongolia, Altantuya Shaariibuu tidak perlu diberikan pengampunan penuh, sebaliknya dihantar pulang ke Malaysia dari Australia.

Read more: Sirul Tak Perlu Diampun, Tapi Dibawa Balik Ke Malaysia, Kata Peguam Keluarga Altantuya

PM Mula Tugas Di Bangunan Perdana Putra

Foto: Utusan Online

PUTRAJAYA: Tun Dr. Mahathir Mohamad tiba di Bangunan Perdana Putra di sini hari ini untuk pertama kali bagi memulakan tugasnya sejak dilantik sebagai Perdana Menteri pada 10 Mei lalu.

Read more: PM Mula Tugas Di Bangunan Perdana Putra

HSR, MRT3 Mungkin Ditangguh

KUALA LUMPUR: Projek Kereta Api Berkelajuan Tinggi Kuala Lumpur-Singapura (HSR KL-Singapura) dan projek Transit Aliran Massa laluan tiga (MRT3) Lembah Klang berkemungkinan besar ditangguhkan oleh kerajaan Pakatan Harapan yang kini mengkaji semula projek-projek mega dalam sektor pembinaan.

Read more: HSR, MRT3 Mungkin Ditangguh

104 Kali Derma Darah

Menurutnya, dia mula menderma darah sekadar untuk membantu menambahkan tabung bekalan darah ketika itu, namun akhirnya ia menjadi sebagai salah satu perkara ‘wajib’ yang akan dilaksanakan setiap tahun termasuk telah menderma darah sebanyak lima kali sepanjang tahun lalu.

Read more: 104 Kali Derma Darah

Puff Daddy Pemilik Lukisan RM84j

NEW YORK: Penyanyi rap Sean ‘Diddy’ Combs atau dikenali juga sebagai Puff Daddy dan P Diddy merupakan pembeli lukisan Kerry James Marshall yang dijual pada harga AS$21.1 juta (RM84 juta) dalam satu lelongan di sini.

Read more: Puff Daddy Pemilik Lukisan RM84j