Thu05262016

LAST_UPDATEThu, 26 May 2016 2pm

Lelaki Hina TMJ Menerusi Twitter Direman Dua Hari

Gambar media sosialJOHOR BAHRU: Seorang penolong pengurus syarikat insurans yang ditahan berikutan tindakannya memuat naik komen berunsur penghinaan terhadap Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim dalam laman sosial baru-baru ini, direman selama dua hari bermula hari ini.

Read more: Lelaki Hina TMJ Menerusi Twitter Direman Dua Hari

PAS Yakin Menang Sebab Sokongan Pengundi Melayu Sama Banyak Dengan BN

KUALA LUMPUR: Pemikiran optimis PAS untuk menang pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Sungai Besar disebabkan pandangan parti itu yakin mendapat sokongan pengundi Melayu.

Read more: PAS Yakin Menang Sebab Sokongan Pengundi Melayu Sama Banyak Dengan BN

Tiga Lagi Serpihan Kemungkinan Milik MH370 Ditemukan

Foto:TWitter

SYDNEY: Tiga lagi serpihan ditemukan di Mauritius dan Mozambique yang ada kemungkinan mempunyai kaitan dengan misteri kehilangan pesawat Penerbangan Malaysia, MH370.

Read more: Tiga Lagi Serpihan Kemungkinan Milik MH370 Ditemukan

Lelaki Afrika Selatan Dapat Tali Gantung

Foto:HMALOR SETAR: Seorang lelaki warga Afrika Selatan dijatuhi hukuman gantung sampai mati oleh Mahkamah Tinggi, semalam, selepas didapati bersalah mengedar dadah jenis Methamphetamine seberat 1,598.3 gram, tiga tahun lalu.

Read more: Lelaki Afrika Selatan Dapat Tali Gantung

Empat Penyamun Mati Ditembak

Foto:HMKAJANG: Polis menembak mati empat penjenayah dipercayai terbabit dalam jenayah samun di kawasan Sungai Sekamat di sini, 6.15 pagi tadi.

Read more: Empat Penyamun Mati Ditembak

Umur 10 Tahun, Berat 140kg

JAKARTA: Seorang budak lelaki berusia 10 tahun kini menderita masalah obesiti luar biasa yang menyebabkan berat badannya mencecah 140 kilogram.

Read more: Umur 10 Tahun, Berat 140kg

Kaki Warga Emas Ditelan Eskalator

SHENZEN, CHINA: Kaki seorang lelaki tua tiba-tiba ditelan eskalator ketika menaikinya untuk ke tingkat dua sebuah pasar raya di sini.

Read more: Kaki Warga Emas Ditelan Eskalator

Bergambar Dengan Kucing Adalah Dilarang

 Foto: YOREMAHM/lovemeow.com

Sekiranya anda seorang pencinta haiwan, keputusan untuk tidak membenarkan bergambar dengan binatang kesukaan anda seperti kucing pastinya membuatkan anda berasa kecewa dan ‘terguris’, bukan?

Read more: Bergambar Dengan Kucing Adalah Dilarang

Skandal Seks Dan Rasuah: Bukti Dah Ada Tapi Azmin Tetap Membisu

KUALA LUMPUR: Pelbagai pendedahan salahlaku pentadbiran kerajaan PKR Selangor pernah didedahkan sebelum ini namun, Menteri Besar Datuk Seri Azmin Ali tetap memilih untuk membisu tanpa melakukan sebarang penambahbaikan.

Read more: Skandal Seks Dan Rasuah: Bukti Dah Ada Tapi Azmin Tetap Membisu

Rompak RM100,000 Di Persimpangan Lampu Isyarat

KOTA KINABALU: Dua individu tidak dikenali melarikan wang tunai kira-kira RM100,000 milik wanita warga emas di lampu isyarat berhampiran Plaza Wawasan di sini, semalam.

Read more: Rompak RM100,000 Di Persimpangan Lampu Isyarat