Tue07072015

LAST_UPDATETue, 07 Jul 2015 12pm

TMJ Mahu Bangsa Johor Sentiasa Bersatu

KUALA LUMPUR: Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim hari ini menyeru agar bangsa Johor sentiasa bersatu ekoran ketidakpuasan sesetengah pihak dengan penyatuan rakyat Johor sebagai satu bangsa hingga mahu mencetuskan provokasi.

Read more: TMJ Mahu Bangsa Johor Sentiasa Bersatu

Misi Pencarian MH370 Sia-Sia – Pakar

Sebuah jentera di bawah air (AUV) siap sedia di pangkalan tentera laut Australia HMAS Stirling di Perth untuk dipasang kepada kapal perang Ocean Shield bagi membantu misi pencarian pesawat MH370 pada 30 Mac 2014. AGENSIPERTH: Misi pencarian pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 yang hilang sejak Mac tahu lalu, dijangka berakhir dengan sia-sia, apabila pakar dalam bidang menyelamat mendakwa syarikat-syarikat yang terlibat dalam misi mencari itu, terlepas pandang serpihan pesawat terbabit.

Read more: Misi Pencarian MH370 Sia-Sia – Pakar

Haramkan TV Waktu Maghrib

Gambar hiasan

JAKARTA: Ketua daerah Purwakarta di Jawa Barat, Dedi Mulyadi mengarahkan televisyen ditutup pada waktu Maghrib bagi membolehkan kanak-kanak solat berjemaah, belajar agama dan mengaji al-Quran.

Read more: Haramkan TV Waktu Maghrib

Ibu Yaya Lepas Geram

.PASIR MAS: “Ya Allah budok tu tak dosa (budak itu tak berdosa). Kalau mu tak buat, siapa lagi yang buat?” kata Sana Abdul Malek, 28, kepada bekas suami dan isterinya yang disambung reman bagi membantu siasatan berhubung penderaan kanak-kanak berusia lima tahun dikenali Yaya.

Read more: Ibu Yaya Lepas Geram

Paksa ‘Beraksi’ Tidak Senonoh

Foto:gbtimes.comPETALING JAYA: Berang permintaannya tidak dilayan, seorang pelajar lelaki berusia 13 tahun bertindak mengugut untuk menyebarkan video lucah seorang pelajar perempuan sebaya dengannya yang dikenali melalui aplikasi Wechat.

Read more: Paksa ‘Beraksi’ Tidak Senonoh

'Najib Bukan Malaikat Tetapi Manusia Biasa' - Abdul Hadi

Gambar FailKOTA BHARU: Sebarang tuduhan dan dakwaan salah laku yang dilemparkan kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak perlu berasas dan dikemukakan saksi.

Read more: 'Najib Bukan Malaikat Tetapi Manusia Biasa' - Abdul Hadi

Mukhriz Pertahan Tun M

Gambar FailKUALA LUMPUR: Ahli Majlis Tertinggi Umno, Datuk Seri Mukhriz Mahathir berkata, tuduhan segelintir pihak terhadap bapanya, Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai dalang isu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tidak adil.

Read more: Mukhriz Pertahan Tun M

AirAsia Tawar Harga Promosi

Gambar FailSYARIKAT penerbangan tambang rendah, AirAsia menawarkan tempat duduk Premium Flatbed AirAsia X dengan harga eksklusif bermula dari RM699* sehala termasuk cukai.

Read more: AirAsia Tawar Harga Promosi

"Saya Tidak Tahu Jika Pemuda UMNO Terlibat Pembelian Aset Di Australia" - Shafie Apdal

Foto:AwaniBANGI: Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata beliau tidak tahu menahu sekiranya ada Exco Pemuda UMNO yang terlibat dengan pembelian hartanah di Australia bernilai RM138.6 juta oleh Mara Inc.

Read more: "Saya Tidak Tahu Jika Pemuda UMNO Terlibat Pembelian Aset Di Australia" - Shafie Apdal

PLUS Tawar Rebat Tol 50 Peratus Sempena Aidilfitri

Gambar hiasanSUBANG JAYA: PLUS Malaysia Berhad (PLUS) menawarkan rebat tol sehingga 50 peratus kepada pengguna Lebuhraya Utara-Selatan yang menggunakan perkhidmatan Smart Tag dan Touch ‘n Go sempena perayaan Aidilfitri.

Read more: PLUS Tawar Rebat Tol 50 Peratus Sempena Aidilfitri