Sat06242017

LAST_UPDATEFri, 30 Jun 2017 8am

Tukar Pengurusan Lapuk Demi Masa Depan Proton!

TAHNIAH! PM nampak sangat gembira dan lega dengan kerjasama DRB-Hicom dan Zhejiang Geelly dalam menyelesaikan masalah Proton.

Read more: Tukar Pengurusan Lapuk Demi Masa Depan Proton!

Manisan Bentuk Najis Anjing Popular Di Thai

BANGKOK – Mungkin kelihatan menjijikkan anda, tetapi seorang pembuat kuih tidak menang tangan sejak dia mencipta sejenis manisan yang berbentuk dan berwarna seperti najis anjing.

Read more: Manisan Bentuk Najis Anjing Popular Di Thai

Obama Tidak Mahu Layanan Istimewa Di Bali

JAKARTA – Bekas Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama meminta tidak diberi layanan istimewa dan kawalan ketat sepanjang dia dan keluarganya bercuti di Bali.

Read more: Obama Tidak Mahu Layanan Istimewa Di Bali

SPRM Teliti Skandal Kaya Mega 3 Anak Mahathir

PUTRAJAYA – Perkara ini sudah dibangkitkan pembangkang sejak lama dulu… zaman sebelum Tun Dr. Mahathir Mohamad ‘menyertai’ mereka untuk menjatuhkan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Read more: SPRM Teliti Skandal Kaya Mega 3 Anak Mahathir

Daesh Ugut Bunuh Pegawai Kanan Polis

KUALA LUMPUR – Kumpulan militan Daesh telah mengeluarkan ancaman terbaru terhadap Malaysia dan pasukan keselamatan di negara ini.

Read more: Daesh Ugut Bunuh Pegawai Kanan Polis

India Tawar Biasiswa Kursus Perubatan Tradisional

KUALA LUMPUR, 23 Jun - India menawaarkan biasiswa kepada pelajar Malaysia untuk meneruskan pengajian peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam perubatan tradisonal India seperti Ayurveda, Yoga, Unani, Siddha, Sowa Rigpa dan Homeopathy (AYUSH).

Read more: India Tawar Biasiswa Kursus Perubatan Tradisional

Pembangunan Kawasan Perindustrian Lembah Chuping Bukan Kerana PRU14 – ADUN Chuping

PADANG BESAR, 23 Jun -- Penduduk di kawasan Chuping perlu yakin kerajaan mampu realisasikan pembaharuan dan pembangunan pesat yang bakal mengubah landskap Chuping, kata Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Chuping Asmaiza Ahmad.

Read more: Pembangunan Kawasan Perindustrian Lembah Chuping Bukan Kerana PRU14 – ADUN Chuping

Nor Faridah Dilantik Timbalan Ketua Pengarang PBE BERNAMA

KUALA LUMPUR, 23 Jun -- Editor Perkhidmatan Berita Antarabangsa (PBA) Pertubuhan Berita Nasional Malaysia (Bernama) Nor Faridah Abdul Rashid dilantik sebagai Timbalan Ketua Pengarang (TKP) Perkhidmatan Berita Ekonomi (PBE) Bernama yang baharu berkuat kuasa 1 Julai ini.

Read more: Nor Faridah Dilantik Timbalan Ketua Pengarang PBE BERNAMA

Konsortium Nafi Guna Nama Menteri

GEORGE TOWN, 23 Jun -- Konsortium Zenith Construction Sdn Bhd menafikan mereka menggunakan nama Menteri Kerja Raya, Datuk Seri Fadillah Yusof sebagai alasan untuk mempertahankan diri berhubung isu terlebih bayar bagi kos kajian kebolehpasaran dan rekabentuk terperinci projek Terwong Pulau Pinang dan tiga projek jalan utama lain.

Read more: Konsortium Nafi Guna Nama Menteri

Aliran Trafik Di Beberapa Lebuh Raya Utama Semakin Sesak Malam Ini - PLUS/LLM

KUALA LUMPUR, 23 Jun - Aliran trafik di beberapa lebuh raya utama dilaporkan semakin sesak dengan pertambahan kenderaan malam ini berikutan ramai yang pulang ke kampung halaman sempena Aidilfitri.

Read more: Aliran Trafik Di Beberapa Lebuh Raya Utama Semakin Sesak Malam Ini - PLUS/LLM