Sun10112015

LAST_UPDATESat, 10 Oct 2015 10pm

Lelaki Maki Penguatkuasa Direman Tiga Hari

Foto:FMTGEORGE TOWN: Dua lelaki yang didakwa bertindak biadap memaki dan mencampak duit kepada anggota penguatkuasa Majlis Bandaraya Pulau Pinang (MBPP) selepas tayar kereta mereka dikunci, direman selama tiga hari bermula hari ini.

Read more: Lelaki Maki Penguatkuasa Direman Tiga Hari

Pemandu Teksi Ditahan Bantu Siasatan Culik

PETALING JAYA: Pemandu teksi antara empat suspek yang ditahan polis bagi membantu siasatan penculikan kanak-kanak lima tahun di Sungai Chua pada Jumaat.

Read more: Pemandu Teksi Ditahan Bantu Siasatan Culik

Sedia Hadiri Prosiding PAC, Tiada Istilah Sembunyi

Foto:BernamaKUALA LUMPUR: Presiden dan Pengarah Eksekutif Kumpulan 1Malaysia Development Bhd (1MDB), Arul Kanda berkata beliau bersedia untuk menghadiri prosiding Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) dan jawapan beliau menjadi sebahagian daripada rekod awam.

Read more: Sedia Hadiri Prosiding PAC, Tiada Istilah Sembunyi

Adik Tanya Urusan Majlis Kahwin Sebelum Kemalangan

Foto:Sinar HarianBESUT: Empat termasuk seorang pengantin baharu lelaki maut selepas kereta yang mereka naiki bertembung dengan kenderaan pacuan empat roda di KM93, Jalan Kuala Terengganu-Kota Bharu dekat Kampung Renek, Jerteh di sini pada pukul 2.20 petang tadi.

Read more: Adik Tanya Urusan Majlis Kahwin Sebelum Kemalangan

Tragedi Murid Orang Asli SK Tohoi: Kementerian Pendidikan Ambil Tindakan Segera

Foto:HMKUALA LUMPUR: Susulan tragedi yang menimpa tujuh murid Orang Asli di Gua Musang, Kementerian Pendidikan akan mewujudkan jawatankuasa khas untuk meneliti beberapa aspek melibatkan anak Orang Asli yang tinggal di asrama kelolaan kementerian itu.

Read more: Tragedi Murid Orang Asli SK Tohoi: Kementerian Pendidikan Ambil Tindakan Segera

Sukan Terap Amalan Cergas, Platform Erat Silaturahim - Salleh Said

SALLEH: Sambutan ini diteruskan pada tahun-tahun akan datang dan menjadi medium kesedaran warga kementerian khususnya, serta rakyat Malaysia tentang kepentingan bersukan serta merealisasikan M'sia sebagai sebuah negara bersukan.PUTRAJAYA: Hari Sukan Negara, yang dianjurkan setiap tahun mampu menerapkan amalan hidup cergas sekali gus menjadi platform mengeratkan silaturahim dalam kalangan masyarakat.

Read more: Sukan Terap Amalan Cergas, Platform Erat Silaturahim - Salleh Said

Kuartet Dialog Kebangsaan Tunisia Pemenang Hadiah Nobel Keamanan 2015

Kuartet Dialog Kebangsaan Tunisia bersaing dengan 273 penyertaan lain bagi merebut anugerah penuh prestij berkenaan.OSLO: Gabungan empat organisasi masyarakat sivil yang dikenali sebagai Kuartet Dialog Kebangsaan Tunisia telah memenangi Hadiah Nobel Keamanan pada Jumaat atas sumbangannya membina demokrasi selepas Revolusi Jasmin pada 2011, kata Jawatankuasa Nobel.

Read more: Kuartet Dialog Kebangsaan Tunisia Pemenang Hadiah Nobel Keamanan 2015

Dua Rakan Maut Sebelum Sempat Ambil SPM Bulan Depan

Treler itu yang dalam perjalanan dari Sitiawan menuju Teluk Intan berhenti di bahu jalan akibat tayar pecah.LUMUT: Dua rakan yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) bulan depan maut apabila motosikal mereka melanggar belakang sebuah treler di Batu 10, Lekir di sini awal pagi Jumaat.

Read more: Dua Rakan Maut Sebelum Sempat Ambil SPM Bulan Depan

Polis Cari Bukti Baharu Kes Kematian Dua Beradik Di Beruas

Mereka yang merupakan penoreh getah dipercayai sudah meninggal dunia kira-kira lima hari sebelum mayat mereka ditemui. LUMUT: Pihak polis masih mencari penemuan baharu berhubung kes kematian dua warga emas yang dipercayai dibunuh di Kampung Pulau Meranti, Beruas bulan lepas.

Read more: Polis Cari Bukti Baharu Kes Kematian Dua Beradik Di Beruas

Rangka Kanak-Kanak Orang Asli Dijumpai Di Tebing Sungai

Rangka kanak-kanak ditemui dalam keadaan sempurna oleh pasukan mencari dan menyelamat berhampiran tebing Sungai Perias, kira-kira 10 meter dari penemuan dua kanak-kanak yang masih hidup pada Jumaat.GUA MUSANG: Rangka manusia yang dipercayai milik kanak-kanak Orang Asli Pos Tohoi yang hilang baru-baru ini ditemui dalam keadaan sempurna oleh pasukan mencari dan menyelamat berhampiran tebing Sungai Perias pada jam 11.20 pagi, Sabtu.

Read more: Rangka Kanak-Kanak Orang Asli Dijumpai Di Tebing Sungai