Wed04232014

LAST_UPDATEWed, 23 Apr 2014 7pm

BMW 420i Coupe Baharu Dilancar

Gambar: Sinar HarianBMW Group Malaysia hari ini melancarkan kereta BMW 420i Coupe baharu yang akan menaikkan penanda aras untuk segmen kereta premium jenis sports coupe.

Read more: BMW 420i Coupe Baharu Dilancar

Keputusan Ke Program Matrikulasi Diumum Esok

Gambar: www.moe.gov.myKUALA LUMPUR: Bahagian Matrikulasi Kementerian Pendidikan akan mengumumkan keputusan calon yang berjaya dalam program matrikulasi Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) mulai esok.

Read more: Keputusan Ke Program Matrikulasi Diumum Esok

Hudud: Belum Tentu Ada Sidang Khas Dun

Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob (kanan) bersama bekas Menteri Besar Kelantan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat (kiri) ketika hadir pada Majlis Pelancaran Buku Tok Guru-Sebuah Biografi Awal di Kota Darul Naim di Kota Bahru hari ini. Buku itu dijual pada harga RM30 senaskah dan merupakan hasil tulisan Habibul Izzah Ahmad. Gambar: BernamaKOTA BHARU: Kerajaan Kelantan belum membuat sebarang keputusan sama ada perlu atau tidak untuk mengadakan sidang khas Dun bagi membincangkan cadangan pelaksanaan hukum hudud di negeri ini.

Read more: Hudud: Belum Tentu Ada Sidang Khas Dun

Malaysia Tolak Ekstremis Politik, Agama

Gambar: mynewshubmy MELBOURNE: Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin berkata tiada tempat bagi golongan ekstremis politik dan agama dalam masyarakat di Malaysia.

Read more: Malaysia Tolak Ekstremis Politik, Agama

Demokrat Tetap Kemuka Calon Presiden

Gambar: yeahthisisme.wordpress.comJAKARTA: Parti Demokrat akan meneruskan konvensyen presiden bagi menamakan calon untuk bertanding dalam Pemilihan Umum (Pemilu) Presiden pada 9 Julai ini, kata seorang pemimpin tertinggi parti pemerintah Indonesia itu.

Read more: Demokrat Tetap Kemuka Calon Presiden

Mahkamah Tolak Kematian Karpal Sebagai Alasan Tangguh Rayuan Liwat II Anwar

Anwar IbrahimPERMINTAAN untuk lanjutan masa bagi memfailkan rayuan terhadap sabit kesalahan liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim ditolak mahkamah, kata ketua undang-undang PKR, Latheefa Koya.

Read more: Mahkamah Tolak Kematian Karpal Sebagai Alasan Tangguh Rayuan Liwat II Anwar

Pemuda PAS Desak Pecat Hu Pang Chaw Kerana Tidak Sokong Hudud

Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP), Hu Pang Chaw dikecam kerana tidak menyokong hudud, dan ekoran itu diminta untuk dilucutkan jawatannya oleh Pemuda PAS kawasan Kota Baru, Dr Rosli Allani Abdul Kadir. /Pic;InsiderEKORAN isu hudud yang kembali bergema, Pengerusi Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP), Hu Pang Chaw bakal menjadi mangsa pertama apabila beliau membuat kenyataan yang tidak positif mengenainya.

Read more: Pemuda PAS Desak Pecat Hu Pang Chaw Kerana Tidak Sokong Hudud

Kertas Kerja Panel Dibentang Di Kabinet Hari Ini

Pic:Sinar HarianKUALA LUMPUR: Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein akan membentangkan kertas kerja mengenai Panel Pakar Antarabangsa yang meneliti kehilangan pesawat MH370 dalam kabinet hari ini.

Read more: Kertas Kerja Panel Dibentang Di Kabinet Hari Ini

Dua Pekerja Pejabat Tanah Kota Tinggi Dituduh Terima Rasuah RM69,000

Gambar HiasanJOHOR BAHRU: Seorang penolong pegawai tanah kanan dan seorang pekerja rendah awam Pejabat Pentadbir Tanah Kota Tinggi mengaku tidak bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini terhadap pertuduhan menerima rasuah RM69,000 daripada seorang pengarah syarikat, empat tahun lepas.

Read more: Dua Pekerja Pejabat Tanah Kota Tinggi Dituduh Terima Rasuah RM69,000

MH370: Australia Mungkin Guna Alat Sonar Lebih Berkuasa

Pic:BHCANBERRA: Australia mungkin akan menggunakan peralatan sonar lebih kuat yang mampu menembus lebih dalam dasar Lautan Hindi ketika Perdana Menteri negara itu menyatakan kegagalan mencari petunjuk di kawasan yang paling berkemungkinan lokasi terhempas, tidak akan menamatkan pencarian pesawat MH370.

Read more: MH370: Australia Mungkin Guna Alat Sonar Lebih Berkuasa