Sun12172017

LAST_UPDATEMon, 18 Dec 2017 8am

Ekonomi Digital Agenda Paling Menarik Perhatian Perwakilan PBB

KUCHING: Kebanyakan mesyuarat perwakilan Parti Pesaka Bumiputera Bersatu  (PBB) menyaksikan ramai perwakilan, khususnya dalam kalangan belia, menyuarakan minat dan sokongan terhadap usaha Sarawak memajukan negeri menerusi ekonomi digital.

Read more: Ekonomi Digital Agenda Paling Menarik Perhatian Perwakilan PBB

Mekanisme Baharu Pantau Pakej Umrah - TPM Zahid

KUALA LUMPUR: Kerajaan akan menimbang suatu mekanisme  baharu bagi  memantau pengendalian pakej umrah yang ditawarkan syarikat  swasta untuk mengelak berlakunya sebarang penipuan, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Read more: Mekanisme Baharu Pantau Pakej Umrah - TPM Zahid

Tiada Cadangan Jadikan Ketum Ubat Penahan Sakit, Rawat Penagihan Dadah - Dr Hilmi

Foto: Berita HarianBALIK PULAU: Kementerian Kesihatan tidak bercadang untuk menjadikan ketum  sebagai ubat penahan sakit dan rawatan penagihan dadah.

Read more: Tiada Cadangan Jadikan Ketum Ubat Penahan Sakit, Rawat Penagihan Dadah - Dr Hilmi

Lebih 200 Guru Akan Hadir Sokong Cikgu Azizan

SEREMBAN: Lebih 200 guru akan memberi sokongan kepada rakan mereka dikenali Cikgu Azizan, yang bakal menghadapi perbicaraan kes mencederakan anak muridnya di Mahkamah Majistret di sini, Selasa ini.

Read more: Lebih 200 Guru Akan Hadir Sokong Cikgu Azizan

JPJ Saman 4 Pemandu Guna Telefon Bimbit

Foto: Berita HarianSHAH ALAM: Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor mengeluarkan saman terhadap empat pemandu kerana menggunakan telefon bimbit ketika memandu serta memotong barisan.

Read more: JPJ Saman 4 Pemandu Guna Telefon Bimbit

Nelayan Mogok Unjam Rosak, Pendapatan Terjejas

KOTA BHARU - Kecewa dan tidak puas hati, kira-kira 400 nelayan pantai Tanjung Kuala, Sabak mengadakan mogok aman berikutan dakwaan tindakan awak-awak nelayan asing menceroboh unjam nelayan tempatan.

Read more: Nelayan Mogok Unjam Rosak, Pendapatan Terjejas

Pemilik Zurin Jundi Didakwa Lagi

JOHOR BAHRU - Pemilik syarikat perancang perkahwinan Zurin Jundi sekali lagi dihadapkan ke Mahkamah Majistret, di sini hari ini atas tuduhan memperdaya pelanggannya menyerahkan wang sebanyak RM5,000 pada Mac lalu.

Read more: Pemilik Zurin Jundi Didakwa Lagi

Harap 30 Peratus Calon PRU14 Dalam Kalangan Wanita

SEREMBAN – Wanita Pakatan Harapan berharap sekurang-kurangnya 30 peratus calon wanita dapat diketengahkan kepimpinan tertinggi pakatan itu pada Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU14).

Read more: Harap 30 Peratus Calon PRU14 Dalam Kalangan Wanita

Rogol Anak: Peniaga Dijel 18 Tahun 10 Sebat

KOTA BHARU - Seorang peniaga dihukum penjara 18 tahun dan 10 sebat kerana kesalahan merogol anak kandung di mahkamah sesyen, di sini, tadi.

Read more: Rogol Anak: Peniaga Dijel 18 Tahun 10 Sebat

Ribuan Rakyat Palestin Beri Penghormatan Terakhir

JERUSALEM - PALESTIN. Pengkebumian diadakan buat empat rakyat Palestin yang dibunuh oleh tentera Israel dalam protes terbaru di Gaza dan Tebing Barat lapor Al-Jazeera.

Read more: Ribuan Rakyat Palestin Beri Penghormatan Terakhir