Thu07242014

LAST_UPDATEThu, 24 Jul 2014 11pm

Tiada Belas Ihsan, Israel Terus Bedil Gaza

Kerosakan di Al Shejaeiya, ketika operasi ketenteraan Israel di Bandar Gaza. - Foto EPAGENTING GAZA - Gaza terus berdarah hari ini apabila kereta kebal dan pesawat Israel terus membedil tanpa belas, menyaksikan angka korban terus meningkat.

Read more: Tiada Belas Ihsan, Israel Terus Bedil Gaza

Satu Lagi Sampel DNA Diambil Daripada Anak Mangsa

Pic: Sinar HarianGEORGETOWN - Jabatan Perubatan Forensik Hospital Seberang Jaya hari ini mengambil satu lagi sampel DNA daripada anak kepada mangsa nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17, Tan Siew Poh.

Read more: Satu Lagi Sampel DNA Diambil Daripada Anak Mangsa

(DENGAN VID) Mh17:Malaysia Bersikap Neutral

Pic: Sinar HarianPendekatan Malaysia untuk tidak melakukan sebarang tuduhan tanpa bukti kukuh dan bersikap nuetral serta tidak memihak antara langkah yang bijaksana dalam merungkai nahas pesawat MH17 untuk membolehkan semua pihak terbabit dibawa ke meja rundingan.

Read more: (DENGAN VID) Mh17:Malaysia Bersikap Neutral

Air Algerie Putus Hubungan Dengan Pesawat AH5017

Pic Sinar HarianSYARIKAT penerbangan Air Algerie berkata ia telah putus hubungan dengan sebuah pesawat penumpang miliknya hampir sejam selepas ia berlepas dari Bukina Faso ke Algiers.

Read more: Air Algerie Putus Hubungan Dengan Pesawat AH5017

Duta Malaysia Hadir Upacara Peringati Nahas MH17

Dato' Dr. Mohamad Rameez Yahaya Consul General of Malaysia Melbourne, AustraliaMELBOURNE - Konsul Jeneral Malaysia di sini Datuk Dr Mohd Rameez Yahaya, merupakan antara diplomat, pemimpin politik dan agama yang hadir pada upacara pelbagai agama untuk memberi penghormatan kepada 298 mangsa yang terbunuh dalam nahas pesawat Malaysia Airlines MH17.   

Read more: Duta Malaysia Hadir Upacara Peringati Nahas MH17

Aliran Trafik Lancar Setakat 4 Petang

Aliran Trafik PLUSKUALA LUMPUR - Aliran trafik dari ibu negara ke arah utara dan selatan di Lebuhraya Utara-Selatan (Plus) di kedua-dua arah dilaporkan lancar setakat 4 petang hari ini.   

Read more: Aliran Trafik Lancar Setakat 4 Petang

700 Pelajar MMU Himpun Bantah Kenaikan Yuran

Pic:MMUMELAKA - Kira-kira 700 pelajar Universiti Multimedia Malaysia (MMU) Melaka berhimpun di luar bangunan President Square universiti itu di Bukit Beruang di sini hari ini sebagai bantahan kenaikan yuran sehingga RM1,000 setahun yang dikenakan kepada setiap pelajar bermula awal bulan lepas.

Read more: 700 Pelajar MMU Himpun Bantah Kenaikan Yuran

Rumah Terbuka Jemaah Menteri Dibatalkan

Najib Razak/Pic: WikipediaKUALA LUMPUR - Majlis Rumah Terbuka Anggota Jemaah Menteri sempena Aidilfitri 2014 dibatalkan bagi menghormati mereka yang terkorban dalam nahas pesawat MH17.

Read more: Rumah Terbuka Jemaah Menteri Dibatalkan

Najib Yakin Indonesia Terus Maju Di Bawah Jokowi

Najib Tun Razak - Foto BernamaKUALA LUMPUR - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak melahirkan keyakinan bahawa Indonesia akan terus maju dan makmur di bawah kepimpinan Joko Widowo dan gandingannya Jusuf Kalla.

Read more: Najib Yakin Indonesia Terus Maju Di Bawah Jokowi

OKU Luah Rasa Syukur Atas Bantuan Diterima

Abdul Halim bersama keluarganya di rumah baharunya. - Foto Sinar HarianGEORGETOWN - Aidilfitri tahun ini pasti bermakna buat Abdul Halim Abdullah sekeluarga apabila menerima sebuah rumah baharu serta kelengkapan bernilai RM42,220 dari Zakat Pulau Pinang.

Read more: OKU Luah Rasa Syukur Atas Bantuan Diterima