Thu01292015

LAST_UPDATEThu, 29 Jan 2015 1am

Transgender: Negeri Sembilan Peroleh Kebenaran Merayu

Kerajaan Negeri Sembilan dan empat yang lain hari ini berjaya mendapat kebenaran Mahkamah Persekutuan untuk merayu terhadap perintah Mahkamah Rayuan yang memutuskan bahawa undang-undang syariah negeri itu yang menghalang kaum lelaki berpakaian wanita di tempat awam sebagai melanggar Perlembagaan Persekutuan.

Read more: Transgender: Negeri Sembilan Peroleh Kebenaran Merayu

Enam Kali Julang Anugerah Utama

Tidak kira dari mana asalnya kita, sekiranya ada kemahuan dan usaha, di situlah kita dapat mengecapi kejayaan.

Read more: Enam Kali Julang Anugerah Utama

Dua Terbunuh Dalam Letupan Bom

Sekurang-kurangnya dua terkorban dalam letupan bom di selatan Filipina semalam, dalam siri insiden keganasan terbaharu yang berlaku di wilayah bergolak di negara ini.

Read more: Dua Terbunuh Dalam Letupan Bom

‘Kami Tidak Bermusuh Lagi’

Selepas 38 hari bermusuhan, jaguh lempar cakera negara, Muhammad Irfan Shamsuddin dan atlet lompat tinggi, A. Kavee Alagan akhirnya memilih untuk berdamai.

Read more: ‘Kami Tidak Bermusuh Lagi’

Mustafa Ali Cabar Lim Guan Eng Bersemuka

 Setiausaha Agung Pas, Datuk Mustafa Ali mencabar Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng untuk bersemuka apabila mendakwa pemimpin Pas itu tidak jujur berhubung isu pelaksanaan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT).

Read more: Mustafa Ali Cabar Lim Guan Eng Bersemuka

Penduduk Berdepan 
Kadar Cukai Lebih Tinggi

 Penduduk di kawasan yang terlibat dengan pilihan raya pihak berkuasa tempatan (PBT) berisiko membayar kadar cukai lebih tinggi bagi menampung sumber kewangan pihak kerajaan tempatan.

Read more: Penduduk Berdepan 
Kadar Cukai Lebih Tinggi

PDRM Sedia Hadapi Kekecohan

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah bersedia menghadapi kemungkinan berlaku kekecohan ketika keputusan membabitkan kes liwat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dibuat oleh Mahkamah Persekutuan di Putrajaya pada 10 Februari ini.

Read more: PDRM Sedia Hadapi Kekecohan

Parlimen Mahasiswa Setiap Tahun – TPM

 Parlimen Mahasiswa akan diadakan setiap tahun bagi memberi peluang pemimpin pelajar menyuarakan pendapat mereka secara berhemah, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Read more: Parlimen Mahasiswa Setiap Tahun – TPM

Bersatu Tangani Isu Jihad

Pelbagai agensi kerajaan seperti Polis Diraja Malaysia, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Majlis Keselamatan Negara (MKN) akan bergabung tenaga membanteras salah faham tentang jihad dalam semua peringkat masyarakat.

Read more: Bersatu Tangani Isu Jihad

PM Lancar Model Rumah Mangsa Banjir Esok

 Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak akan melancarkan mo­del rumah untuk mangsa banjir dalam lawatan beliau ke Manek Urai, Kuala Krai Khamis ini.

Read more: PM Lancar Model Rumah Mangsa Banjir Esok