Thu11272014

LAST_UPDATEThu, 27 Nov 2014 6pm

Piala Axiata: Malaysia Mula Langkah Kanan Benam Vietnam

KUALA LUMPUR: Malaysia bermula cemerlang apabila menewaskan Vietnam 3-1 pada perlawanan pertama pusingan awal Kejohanan Badminton Piala Axiata 2014 di Britama Arena, Jakarta, hari ini.

Read more: Piala Axiata: Malaysia Mula Langkah Kanan Benam Vietnam

“Akta MAS” Diluluskan

Dewan Rakyat hari ini meluluskan Rang Undang-Undang Malaysian Airline System Berhad (Pentadbiran) 2014, selepas ia dibentangkan untuk bacaan kali pertama pada Rabu.KUALA LUMPUR, 27 November: Dewan Rakyat hari ini meluluskan Rang Undang-Undang Malaysian Airline System Berhad (Pentadbiran) 2014, selepas ia dibentangkan untuk bacaan kali pertama pada Rabu.

Read more: “Akta MAS” Diluluskan

RM100 Juta Ditawar ‘Lompat Parti’ – Anifah

Datuk Seri Anifah Aman keluar mahkamah selepas memberikan keterangan terhadap saman fitnah Anwar Ibrahim di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini. - Foto BernamaKUALA LUMPUR, 27 November: Menteri Luar, Datuk Seri Anifah Aman mendedahkan seorang ahli korporat yang juga kawan rapat Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menawarkan kepadanya RM100 juta untuk membawa 10 ahli parlimen Barisan Nasional (BN) Sabah ‘lompat parti’.

Read more: RM100 Juta Ditawar ‘Lompat Parti’ – Anifah

Kes Empat Individu Didakwa Dengan Pertuduhan Negara Islam Dipindah Ke Mahkamah Tinggi KL

UMMI Khalsom Bahak, 25 (kiri) yang menghadapi pertuduhan cuba untuk menjadi anggota militan negara islam (IS) dibawa keluar selepas Mahkamah Sesyen Sepang membenarkan pihak pendakwaan memindahkan kesnya ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur. - Foto Ahmad Irham Mohd NoorSEPANG: Kes tiga lelaki dan seorang wanita yang didakwa cuba memberi sokongan kepada kumpulan militan Negara Islam (IS) Khamis dipindahkan dari Mahkamah Sesyen di sini ke Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Read more: Kes Empat Individu Didakwa Dengan Pertuduhan Negara Islam Dipindah Ke Mahkamah Tinggi KL

UMNO: Video 13 Mei Meruntun Jiwa, Sedarkan Pentingnya Solidariti

PERWAKILAN mendengar ucapan Presiden UMNO Datuk Seri Najib Razak di majlis perasmian Perhimpunan Agung UMNO 2014 di Dewan Merdeka, PWTC, Kuala Lumpur. - Foto Abdullah YusofKUALA LUMPUR: Sedutan video Peristiwa 13 Mei, titik hitam dalam sejarah negara yang ditayangkan ketika ucapan dasar Presiden UMNO, meruntun jiwa seluruh perwakilan Perhimpunan Agung UMNO 2014.

Read more: UMNO: Video 13 Mei Meruntun Jiwa, Sedarkan Pentingnya Solidariti

Ketegasan Adenan Harapan Rakyat Sarawak

Tan Sri Adenan Satem ketika menyampaikan ucapan di Karnival Lan Berambeh Anak SarawakKini, rakyat di Sarawak boleh merasa lega, bahkan ada yang menyambut dengan penuh kegembiraan berikutan kesungguhan kerajaan negeri di bawah pimpinan Ketua Menteri, Tan Sri Adenan Satem terus menerus menyatakan pendirian tegas pentadbirannya mengenai isu berbangkit seperti pembalakan haram, rasuah, hak royalti minyak dan gas serta pelaksanaan hukum hudud membabitkan negeri Sarawak.

Read more: Ketegasan Adenan Harapan Rakyat Sarawak

Suri Rumah Berdepan Hukuman Mati

CHIK OMAR (tengah) menunjukkan ekzos kereta yang digunakan oleh sindiket dadah menyeludup syabu yang berjaya dirampas Kastam di KLIA, Sepang semalam.  SEPANG – Seorang suri rumah berdepan hukuman gantung sampai mati selepas diberkas bersama hampir 10 kilogram (kg) syabu bernilai RM1.8 juta yang disembunyikan di dalam tujuh unit alat ganti ekzos kereta di sebuah syarikat penghantaran cepat di Petaling Jaya, Selangor 20 November lalu.

Read more: Suri Rumah Berdepan Hukuman Mati

Syor Akta Keharmonian Nasional Perlu Dikaji Semula - TPM

Pic:FileKUALA LUMPUR: Tan Sri Muhyiddin Yassin hari ini berkata kerajaan perlu mempertimbangkan semula cadangan menggubal Akta Keharmonian Nasional setelah Perdana Menteri mengumumkan mengekalkan Akta Hasutan 1948.

Read more: Syor Akta Keharmonian Nasional Perlu Dikaji Semula - TPM

PDRM Sambut Baik Keputusan Kekalkan Akta Hasutan

Pic:TRPPUTRAJAYA: Polis Diraja Malaysia (PDRM) menyambut baik keputusan kerajaan mengekalkan Akta Hasutan 1948 seperti mana yang diumumkan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

Read more: PDRM Sambut Baik Keputusan Kekalkan Akta Hasutan

Teks Ucapan Dasar Presiden UMNO

Pic:TwitterSOLIDARITI MELAYU DAN BUMIPUTERA,

SOLIDARITI UMNO, SOLIDARITI MALAYSIA.

Read more: Teks Ucapan Dasar Presiden UMNO