Sun03292015

LAST_UPDATESun, 29 Mar 2015 8pm

Healezry Ceria, Tiada Simptom Trauma

 Anak kecil yang ditemukan bersendirian di atas bukit tinggi secara bersendirian di Kampung Kuala Tolokoson, Kemabong dekat sini berada dalam keadaan ceria tanpa mengalami sebarang situasi trauma.

Read more: Healezry Ceria, Tiada Simptom Trauma

IS: 75 Telah Ditahan Polis

Polis Diraja Malaysia (PDRM) sudah menahan seramai 75 individu yang dipercayai terlibat dengan elemen kumpulan militan Negara Islam (IS) di negara ini.

Read more: IS: 75 Telah Ditahan Polis

Tuanku Abdul Halim Berangkat 
Ke Singapura Hadiri Upacara Pengebumian

Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Abdul Halim Mu’adzam Shah berkenan berangkat ke Singapura bagi menghadiri upacara pengebumian negara mendiang Lee Kuan Yew esok.

Read more: Tuanku Abdul Halim Berangkat 
Ke Singapura Hadiri Upacara Pengebumian

Pelan Tindakan Evakuasi Bawa Pulang Rakyat Kita

 Kerajaan akan menggerakkan satu pelan tindakan evakuasi bagi membawa pulang rakyat Malaysia yang berada di Yemen dengan segera berikutan keadaan semakin membimbangkan di negara tersebut.

Read more: Pelan Tindakan Evakuasi Bawa Pulang Rakyat Kita

Bertindak Tegas Terhadap Penyebar Berita Palsu

 Tindakan tegas perlu dikenakan segera terhadap portal propembangkang The Malaysian Insider untuk dijadikan pengajaran supaya kesalahan menyebarkan berita palsu tidak dipandang ringan di negara ini.

Read more: Bertindak Tegas Terhadap Penyebar Berita Palsu

Vettel Menang Apabila Hamilton Masuk 'Pit Stop'

.SEPANG: Kemenangan pelumba Formula Satu (F1) Sebastian Vettel dari pasukan Scuderia Ferrari pada acara perlumbaan Petronas Grand Prix Malaysia 2015 hari ini disifatkan kejayaan bersama yang dikongsi semua penyokong dan kru pasukannya.

Read more: Vettel Menang Apabila Hamilton Masuk 'Pit Stop'

DAP Mahu Pas Keluar Pakatan

 Pas Pahang menyifatkan tindakan DAP memutuskan hubungan dengan Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang sebagai sebahagian usaha parti itu untuk mengeluarkan Pas daripada pakatan pembangkang.

Pesuruhjaya Pas Pahang, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, keputusan yang dibuat itu melucukan dan hanya menjatuhkan wibawa DAP sebagai parti politik yang sudah matang.

Read more: DAP Mahu Pas Keluar Pakatan

Kerajaan Tidak Abai Keselamatan Rakyat Malaysia Di Yemen

 Kerajaan sama sekali tidak akan mengabaikan keselamatan rakyat Malaysia di Yemen apabila bersedia membawa mereka pulang dari negara bergolak tersebut.

Read more: Kerajaan Tidak Abai Keselamatan Rakyat Malaysia Di Yemen

IS: 2 Warga Iraq Ditahan

 Kecekapan Polis Diraja Malaysia (PDRM) berjaya menghalang serangan pertama Negara Islam (IS) ke atas negara ini, apabila menahan dua lelaki warga Iraq yang menganggotai kumpulan militan itu di Jalan Ampang, di sini, Khamis lalu.

Read more: IS: 2 Warga Iraq Ditahan

AIIB Bukti Kekuatan Asia Dipelopori 21 Negara

Minat yang ditunjukkan oleh kuasa ekonomi Eropah terhadap Bank Pelaburan Infrastruktur Asia (AIIB) yang dipelopori oleh Malaysia bersama 20 negara lain dan dilihat mampu menjana dana yang besar untuk pembangunan infrastruktur di rantau ini, jelas membuktikan kekuatan Asia.

Read more: AIIB Bukti Kekuatan Asia Dipelopori 21 Negara