Tue04212015

LAST_UPDATETue, 21 Apr 2015 10pm

Foto 'Hantu Samurai' Timbulkan Cemas

KANAGAWA - JEPUN. Sekeping foto yang dimuatnaik ke laman forum Reddit menimbulkan perdebatan mengenai ketulenan entiti yang terdapat dalam gambar tersebut.

Read more: Foto 'Hantu Samurai' Timbulkan Cemas

Hendrawan Jurulatih Baharu Chong Wei

HENDRAWAN dilantik sebagai jurulatih baharu Datuk Lee Chong Wei sebaik sahaja struktur baharu barisan kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) diumumkan semalam.

Read more: Hendrawan Jurulatih Baharu Chong Wei

Isu Salib: Berbincang Dahulu, Jangan Timbulkan Keresahan Masyarakat - PM

KUALA LUMPUR: Penduduk yang membantah pemasangan lambang salib di Taman Medan, Petaling Jaya, kelmarin sepatutnya mengadakan perbincangan dengan pihak berkaitan sebelum mengambil tindakan yang boleh menimbulkan keresahan masyarakat, kata Datuk Seri Najib Razak.

Read more: Isu Salib: Berbincang Dahulu, Jangan Timbulkan Keresahan Masyarakat - PM

Terima Kasih Jannah, Sikapmu Seindah Namamu!

'SIKAPMU seindah namamu Jannah'. Demikian kata-kata yang diungkapkan oleh seorang pelayar Facebook apabila terpaparnya kisah seorang gadis wartawan membantu rakannya seorang Kristian.

Read more: Terima Kasih Jannah, Sikapmu Seindah Namamu!

Lamborghini Pamer Kereta 'Paling Emosi'

SHANGHAI - CHINA. Pameran Industri Automobil Antarabangsa ke-16 menyaksikan kemunculan sulung model Aventador edisi terhad, Superveloce dari Lamborghini.

Read more: Lamborghini Pamer Kereta 'Paling Emosi'

Mohammed Mursi Dihukum Penjara 20 Tahun

KAHERAH - MESIR. Bekas Presiden Mesir, Mohammed Mursi dijatuhkan hukuman penjara 20 tahun atas kesalahan menimbulkan keganasan dan pembunuhan penunjuk perasaan pada 2012.

Read more: Mohammed Mursi Dihukum Penjara 20 Tahun

MRT Capai 61.2 Peratus Tahap Kemajuan Pembinaan

KUALA LUMPUR - Projek pembinaan projek Mass Rapid Transit (MRT) kini mencapai tahap kemajuan 61.2 peratus, kata MRT Corp.

Read more: MRT Capai 61.2 Peratus Tahap Kemajuan Pembinaan

Bapa Rogol Anak Ketika Ibu Keluar

JOHOR BAHRU – Luluh hati seorang ibu selepas dimaklumkan hasil pemeriksaan doktor mendapati anak tunggalnya itu telah diperkosa dan paling memeranjatkan perbuatan terkutuk itu adalah angkara suaminya sendiri.

Read more: Bapa Rogol Anak Ketika Ibu Keluar

Tetak Bapa, Penganggur Dijel 8 Tahun

KOTA BHARU - Seorang penganggur dihukum penjara lapan tahun selepas mengaku salah menetak kepala bapanya dengan parang, di mahkamah sesyen, di sini, hari ini.

Read more: Tetak Bapa, Penganggur Dijel 8 Tahun

Ekstremis Paling Berbahaya Di Dunia

PENYOKONG kebebasan beragama mendakwa Boko Haram mahu melakukan pembersihan etnik bagi merealisasikan hasrat mereka untuk menubuhkan negara Islam seperti yang diperjuangkan militan IS.

Read more: Ekstremis Paling Berbahaya Di Dunia