Mon07232018

LAST_UPDATESun, 22 Jul 2018 9pm

Histeria Lagi

Foto: Harian MetroSesi pembelajaran Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Ketereh sekali lagi terganggu, hari ini apabila hampir 30 lagi pelajar diserang histeria untuk kali ketiga.

Read more: Histeria Lagi

Kes Naufal Amsyar: Polis Tak Tolak Wujud Unsur Jenayah

TANGKAK: Polis tidak menolak sekiranya terdapat unsur jenayah penderaan atau pengabaian terhadap kematian bayi berusia 10 bulan, Naufal Amsyar Nabil Fikri Anwar.

Read more: Kes Naufal Amsyar: Polis Tak Tolak Wujud Unsur Jenayah

Murid Maut Dilanggar Lori Ais

PERMAISURI: Seorang murid Tahun Satu Pendidikan Khas maut dilanggar lori ais di sebuah kedai di Kilometer 9, Jalan Sungai Tong-Pelong di Kampung Langkap, pagi tadi.

Read more: Murid Maut Dilanggar Lori Ais

Isu LGBT, Hutang Negara Jadi Tumpuan Dewan Rakyat Esok

SHAH ALAM: Persidangan Dewan Rakyat yang akan kembali bersambung esok menyaksikan beberapa perkara bakal menjadi tumpuan terutama membabitkan pinjaman kewangan dari Jepun, Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender (LGBT), hutang negara dan hutang Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN).

Read more: Isu LGBT, Hutang Negara Jadi Tumpuan Dewan Rakyat Esok

Kerajaan Perhalusi Kaedah Penyaluran Royalti Minyak - TPM

Foto: Berita HarianTUARAN: Kerajaan Persekutuan akan memperhalusi kaedah untuk menyalurkan wang royalti minyak kepada negeri pengeluar petroleum di negara ini, kata Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Read more: Kerajaan Perhalusi Kaedah Penyaluran Royalti Minyak - TPM

Terus Buat Laporan Polis, Cegah Ancaman LTTE - Mufti Perlis

KUALA LUMPUR: Rakyat Malaysia seluruh negara digesa terus membuat laporan polis terhadap Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr. P. Ramasamy yang dikaitkan dengan kumpulan pengganas Harimau Pembebasan Tamil Eelam (LTTE) bagi memastikan keharmonian kaum sentiasa terjaga.

Read more: Terus Buat Laporan Polis, Cegah Ancaman LTTE - Mufti Perlis

Dakwaan Terlibat Kes Tuntutan UMNO, Ini Jawapan Tan Sri Dzulkifli

KUALA LUMPUR: Bekas Ketua Pesuruhjaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Tan Sri Dzulkifli Ahmad menafikan pembabitan beliau di dalam bidang guaman semula semata-mata untuk membantu menyelesaikan kes tuntutan yang melibatkan UMNO.

Read more: Dakwaan Terlibat Kes Tuntutan UMNO, Ini Jawapan Tan Sri Dzulkifli

Hampir Separuh Pekerja ECRL Diberhentikan

KUALA LUMPUR: Hampir separuh daripada 2,250 pekerja yang terlibat dalam Projek Laluan Rel Pantai Timur (ECRL) diberhentikan berikutan penggantungannya.

Read more: Hampir Separuh Pekerja ECRL Diberhentikan

Tempoh Setahun Tukar Warna Kasut Sekolah – Maszlee

SIMPANG RENGGAM: Kerajaan memberi kelonggaran selama setahun kepada semua pihak bagi me­laksanakan peraturan pemakaian kasut berwarna hitam di semua sekolah kerajaan.

Read more: Tempoh Setahun Tukar Warna Kasut Sekolah – Maszlee

Graduan TVET Perlu Terima Gaji 'Bermaruah' - Syed Saddiq

KUALA LUMPUR: Lambakan pekerja asing merupakan punca utama gaji sektor berkemahiran berada pada kadar statik, sehingga menjejaskan graduan daripada bidang Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional (TVET).

Read more: Graduan TVET Perlu Terima Gaji 'Bermaruah' - Syed Saddiq