Thu07302015

LAST_UPDATEThu, 30 Jul 2015 5pm

Wanita Kerat Lapan Bayi Dipenjara 12 Bulan

Foto:BernamaJITRA: Mahkamah Majistret di sini, hari ini menjatuhkan hukuman penjara 12 bulan terhadap seorang wanita kerana menyembunyikan kelahiran seorang bayi dengan cara mengeratnya kepada lapan bahagian, awal bulan ini.

Read more: Wanita Kerat Lapan Bayi Dipenjara 12 Bulan

[Dengan Video] Kes Ibu Ditelan Eskalator: Pekerja Sudah Tahu Bahaya

BEIJING: Insiden seorang ibu 'ditelan' eskalator selepas sempat menyelamatkan anaknya di sebuah pusat membeli-belah di Hubei, China baru-baru mengejutkan orang ramai yang menontonnya menerusi rakaman kamera litar tertutup (CCTV).

Read more: [Dengan Video] Kes Ibu Ditelan Eskalator: Pekerja Sudah Tahu Bahaya

"Orang Tanya BN Boleh Menang Esok? Saya Kata Esok Bukan PRU" - Ahmad Maslan

Foto:FailKUALA LUMPUR: Datuk Ahmad Maslan berkata tidak perlu menjawab sama ada Barisan Nasional (BN) boleh menang pilihan raya umum (PRU) atau tidak jika ia diadakan esok, kerana menurutnya PRU hanya mungkin akan diadakan pada 2018.

Read more: "Orang Tanya BN Boleh Menang Esok? Saya Kata Esok Bukan PRU" - Ahmad Maslan

TI-M Gesa Kerajaan Kembalikan Keyakinan Rakyat

 

KUALA LUMPUR: Transparency International Malaysia (TI-M) menggesa kerajaan mengembalikan keyakinan rakyat dan memulihkan negara terutama menyelesaikan beberapa isu kontroversi membabitkan syarikat 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

Read more: TI-M Gesa Kerajaan Kembalikan Keyakinan Rakyat

Aziz Bari Sertai DAP

Foto:BHKUALA LUMPUR: Pakar undang-undang, Dr Abdul Aziz Bari secara rasminya menyertai DAP hari ini.

Read more: Aziz Bari Sertai DAP

Najib Terima Kunjungan Hormat Naib PM China

Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bersalaman dengan Timbalan Perdana Menteri China Yiu Yandong ketika menerima kunjungan hormat di Perdana Putra hari ini. - Foto BernamaPUTRAJAYA: Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini menerima kunjungan hormat daripada Naib Perdana Menteri China Liu Yandong di pejabat beliau di sini ketika Malaysia dan China berusaha untuk mengeratkan hubungan.

Read more: Najib Terima Kunjungan Hormat Naib PM China

Tukar Laluan Bas Selangorku, Lebih Mesra Rakyat

SUBANG JAYA - Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) mengesyorkan supaya laluan ‘Bas Selangorku’ ditukar dan lebih bersifat mesra rakyat.

Read more: Tukar Laluan Bas Selangorku, Lebih Mesra Rakyat

Pembatalan Mesyuarat MT UMNO Tiada Kaitan Dengan Muhyiddin

PETALING JAYA: Pembatalan Mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO yang sepatutnya berlangsung pada Jumaat ini tiada kaitan dengan penyingkiran jawatan Tan Sri Muhyiddin Yassin dalam kabinet.

Read more: Pembatalan Mesyuarat MT UMNO Tiada Kaitan Dengan Muhyiddin

3 Kerabat Johor Sampaikan Mesej Tersirat Kepada Rakyat

 Foto:mD

KUALA LUMPUR: Selepas Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Sultan Ibrahim memuat naik kata-kata semangat kepada rakyat Johor di Facebook baru-baru ini, kini status dua adindanya pula menjadi tanda tanya dalam kalangan pengguna media sosial.

Read more: 3 Kerabat Johor Sampaikan Mesej Tersirat Kepada Rakyat

Australia Teliti Serpihan Ditemui Di Pulau Reunion

Foto:AFPSYDNEY: Kerajaan Australia yang mengetuai operasi pencarian dasar laut bagi MH370 mengesahkan serpihan ditemui di Pulau Reunion sedang dikenal pasti.

Read more: Australia Teliti Serpihan Ditemui Di Pulau Reunion