Wed10222014

LAST_UPDATEWed, 22 Oct 2014 11am

Isu Solat Jumaat: Menteri Besar Kelantan Selar Peguam LFL

Menteri Besar Datuk Ahmad YakobKOTA BHARU: Kerajaan Pas Kelantan menyelar tindakan kumpulan peguam dikenali sebagai Lawyers For Liberty (LFL) yang mempertikaikan penguatkuasaan peraturan mewajibkan orang lelaki Islam me­nunaikan solat Jumaat di negeri ini.

Read more: Isu Solat Jumaat: Menteri Besar Kelantan Selar Peguam LFL

Maszlee: Keluarkan Fatwa Terhadap IS

Pic: SinarHarianSHAH ALAM - Pihak berkuasa agama negeri dan Pusat perlu segera mengeluarkan fatwa berhubung Kumpulan Negara Islam (IS).

Read more: Maszlee: Keluarkan Fatwa Terhadap IS

Anwar Nafi Terdesak Dapatkan Sokongan Negara Asing

Pic: BeritaHariainKLANG: Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim, mempertahankan tindakan pengikutnya meminta bantuan kerajaan Australia dalam usaha membebaskan dirinya daripada hukuman penjara.

Read more: Anwar Nafi Terdesak Dapatkan Sokongan Negara Asing

Aktiviti Program Sentuh Anjing Tak Sama Dalam Surat Permohonan - Pengerusi MAIS

Pic: BeritaHarianShah Alam: Aktiviti yang dibawa dalam program 'Saya Mahu Sentuh Anjing' yang diadakan Ahad lalu di Central Park, Bandar Utama, Petaling Jaya, tidak seperti yang digambarkan oleh penganjur dalam surat permohonan kepada Majlis Agama Islam Selangor (MAIS).

Read more: Aktiviti Program Sentuh Anjing Tak Sama Dalam Surat Permohonan - Pengerusi MAIS

Penunjuk Perasaan Pakai Topi Keledar

Pic: SinarHarianHONG KONG - Penunjuk perasaan pro demokrasi mula memakai topi keledar apabila demonstrasi di Hong Kong bertambah ganas.

Read more: Penunjuk Perasaan Pakai Topi Keledar

DEEPAVALI: Pesta Cahaya Berkongsi Suka Dan Tawa

Seorang wanita yang memasang pelita sempena Hari DeepavaliPERKONGSIAN gula-gula, mercun, pelita lampu (vilakku) dan hiasan rumah yang lebih dikenali sebagai ‘kolams’ dan ‘rangoli’ serta upacara sembahyang di kuil merupakan antara simbolik dalam perayaan Hari Deepavali.

Read more: DEEPAVALI: Pesta Cahaya Berkongsi Suka Dan Tawa

Janin Dalam Sampah

-Foto ihsan pembaca Harian MetroKUALA LUMPUR - Seorang pekerja pembersihan sampah di Sungai Segambut terkejut apabila menemui satu janin yang tersangkut di perangkap sampah, pagi tadi.

Read more: Janin Dalam Sampah

Tanah Runtuh: Anggota Penyelamat Diarah Bantu Pelajar SPM Ambil Buku Di Rumah

-Foto Sairien NafisHULU SELANGOR: Anggota penyelamat diarah membawa pelajar tingkatan lima yang terbabit dalam kejadian tanah runtuh di Apartment Teratai, Bukit Beruntung pulang seketika ke kediaman masing-masing.

Read more: Tanah Runtuh: Anggota Penyelamat Diarah Bantu Pelajar SPM Ambil Buku Di Rumah

Siasatan Kes Bumbung Jejantas Tercabut Siap Akhir Tahun

Bumbung jejantas di Lebuhraya Perling-Pasir Gudang runtuh 12 Oktober lalu. -Foto Mohd Azren JamaluddinKLUANG: Siasatan berhubung kes bumbung jejantas tercabut dan jatuh di laluan Lebuh Raya Pasir Gudang berhampiran Taman Kobena, Johor Baharu, baru-baru ini, dijangka siap akhir tahun ini.

Read more: Siasatan Kes Bumbung Jejantas Tercabut Siap Akhir Tahun

Lelaki Maut Dirempuh Kereta Api

 -file picKUANTAN - Seorang lelaki maut selepas dirempuh dan diseret keretapi sejauh 250 meter di Kuala Lanar dekat Kuala Lipis awal pagi tadi.

Read more: Lelaki Maut Dirempuh Kereta Api