Wed10012014

LAST_UPDATEWed, 01 Oct 2014 7am

Sukan Asia: Saya Perlu Rehat Panjang - Chong Wei

Pic: news.abnxcess.comSEPANG: Pemain badminton nombor satu dunia, Datuk Lee Chong Wei, menyuarakan hasrat untuk berehat selepas Kejohanan Terbuka Denmark pertengahan bulan ini, sebagai persiapan menghadapi Kejohanan Seluruh England dan Terbuka Malaysia, tahun depan.

Read more: Sukan Asia: Saya Perlu Rehat Panjang - Chong Wei

Kebas Emas RM20,000

Foto: cikque90.blogspot.comKAJANG: Seorang pembantu rumah wanita warga Sri Lanka ditahan selepas disyaki melarikan pelbagai barang kemas milik majikannya ketika sedang menunggu pesawat untuk pulang ke negara asalnya di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur 2 (klia2), pagi kelmarin.

Read more: Kebas Emas RM20,000

Putus Kepala Dibaham Buaya

PENDUDUK membantu mengangkat mayat Mustapa yang ditemui selepas dibaham buaya. Foto: Harian Metro OnlineBETONG: Seorang lelaki maut selepas dibaham buaya di Sungai Rimbas, pagi tadi.

Read more: Putus Kepala Dibaham Buaya

Beri Penjelasan Tepat Tentang IS

Foto: Sinar HarianPUTRAJAYA: Pemahaman berkenaan pendekatan Wasatiyyah di kalangan generasi muda mampu membendung penglibatan golongan itu dalam gerakan ekstremis agama, kata Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin.

Read more: Beri Penjelasan Tepat Tentang IS

MCA: Tindakan Alvin Melampau

Foto: Sinar HarianKUALA LUMPUR: MCA menyifatkan tindakan penulis blog Alvin Tan yang menghina pemimpin negara di laman sosial Facebook sebagai perbuatan melampau yang cuba menjatuhkan imej negara.

Read more: MCA: Tindakan Alvin Melampau

Keputusan Sebenar SPM Syarat Wajib Ikuti Kursus IPTS

Foto: fuh.myPUTRAJAYA: Keputusan sebenar Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) adalah syarat wajib bagi mengikuti kursus pengajian yang diluluskan Kementerian Pendidikan seperti matrikulasi, prauniversiti, program asasi dan kursus diploma di institut pengajian tinggi swasta (IPTS).

Read more: Keputusan Sebenar SPM Syarat Wajib Ikuti Kursus IPTS

203 Lagi Sekolah Akan Diiktiraf Sekolah Kluster

Pic: Sinar HarianTUMPAT: Kementerian Pendidikan yakin sebanyak 203 lagi sekolah akan diiktiraf sebagai Sekolah Kluster Kecemerlangan (SKK) bagi mencapai sasaran 500 sekolah itu di seluruh negara tahun depan.

Read more: 203 Lagi Sekolah Akan Diiktiraf Sekolah Kluster

'Malaysia Bukan Hab Untuk Pengganas'

Foto: Sinar HarianKUALA LUMPUR: Tiada sebarang aktiviti pembiayaan keganasan daripada pihak tertentu dalam negara ini melalui sebarang Organisasi Bukan Berasaskan Keuntungan (NPO) dalam negara.

Read more: 'Malaysia Bukan Hab Untuk Pengganas'

Tak Habis Cerita Banjir

AIR melimpahi jalan di bandar Kajang, semalam. Foto: Harian MetroKAJANG: Hujan lebat lebih sejam petang semalam menyebabkan beberapa kawasan di sekitar Jalan Abdul Aziz, di sini, dilanda banjir kilat.

Read more: Tak Habis Cerita Banjir

Sukan Asia: Skuad Hoki Negara Gagal Layak Ke Final

Foto: BH OnlineINCHEON: Impian skuad hoki lelaki negara mahu layak automatik ke Sukan Olimpik 2016 berakhir selepas tewas kepada Pakistan 6-5 menerusi penentuan penalti dalam separuh akhir di Stadium Seonhak, hari ini.

Read more: Sukan Asia: Skuad Hoki Negara Gagal Layak Ke Final