Sat10252014

LAST_UPDATESat, 25 Oct 2014 3pm

Malaysia Sedia Perkhidmatan Kelas Dunia - KSN

Tan Sri Dr Ali HamsaPUTRAJAYA: Sistem penyampaian perkhidmatan awam Malaysia meningkat dengan ketara dalam tahun-tahun kebelakangan ini seiring dengan usahanya menyediakan perkhidmatan awam bertaraf dunia, menyampaikan perkhidmatan kepada rakyat mengikut jangkaan dan permintaan mereka yang semakin meningkat.

Read more: Malaysia Sedia Perkhidmatan Kelas Dunia - KSN

Masjid Enam Tingkat Di Pulau Pinang

pic: Sinar HarianBAYAN BARU - Masjid Jamek Sungai Nibong Besar yang akan dibina semula menjadi masjid pertama mempunyai enam tingkat akibat kekurangan tanah.

Read more: Masjid Enam Tingkat Di Pulau Pinang

Penganggur Tak Sempat Rai Hasil Samun

TAMPIN – Seorang penganggur tidak sempat menikmati hasil samun selepas berjaya diberkas polis kurang sejam selepas menyamun di sebuah kedai cenderamata di Pekan Gemencheh, dekat sini, petang kelmarin.

Read more: Penganggur Tak Sempat Rai Hasil Samun

Wanita Dipukau, Rugi Lebih RM90,000

SHAH ALAM - Seorang wanita mendakwa dipukau seorang lelaki berwajah Arab, di sebuah kompleks beli belah di Subang Jaya dengan kerugian dianggarkan lebih RM90,000.

Read more: Wanita Dipukau, Rugi Lebih RM90,000

Inisiatif ‘Negeri Hijau’ Pulau Pinang Terus Dapat Sambutan

GEORGE TOWN - Kerajaan Negeri Pulau Pinang komited kepada usaha memulihara alam sekitar melalui inisiatif yang dikelola Penang Green Council melalui program Warga Hijau Pulau Pinang dan Program Rakan Hijau Pulau Pinang.

Read more: Inisiatif ‘Negeri Hijau’ Pulau Pinang Terus Dapat Sambutan

Bank Dunia Peruntuk RM206j Untuk Gaza

Palestin memohon bantuan AS$3.8 bilion (RM12.5 bilion) daripada negara dunia untuk membaik pulih wilayah itu. - Foto AFPWASHINGTON, AMERIKA SYARIKAT: Bank Dunia akan memperuntukkan AS$63 juta (RM206 juta) untuk bantuan kecemasan di Genting Gaza.

Read more: Bank Dunia Peruntuk RM206j Untuk Gaza

Marina Kini ‘Selebriti’

  MARINA menghiburkan pengunjung TRMZK dengan aksi spontannya. Foto: Harian MetroCHUKAI: Mungkin ramai yang pernah menyaksikan gelagat seekor orang utan menari sambil memakan limau di laman sosial YouTube, tetapi hanya segelintir mengetahui mamalia yang dipanggil Marina itu sebenarnya satu daripada lima orang utan yang ditempatkan di Taman Rekreasi dan Mini Zoo Kemaman (TRMZK), dekat sini.

Read more: Marina Kini ‘Selebriti’

9 Nyawa, 12 Jam

Foto: Harian MetroKOTA TINGGI: Dalam tempoh tidak sampai 12 jam, Jalan Johor Bahru -Mersing di sini, menyaksikan sembilan orang terkorban dalam dua kemalangan berasingan, kelmarin dan semalam.

Read more: 9 Nyawa, 12 Jam

Adik Temui Mayat Abang Mati Terlentang

Si mati ditemui dalam keadaan tidak bernyawa oleh adiknya di rumah yang didiaminya ini. Foto: Sinar HarianRAUB - Seorang pengumpul barangan lusuh ditemui mati dalam keadaan terlentang di sebuah rumah di Jalan Sempam, Tranum, dekat Raub, petang kelmarin.

Read more: Adik Temui Mayat Abang Mati Terlentang

‘Gaji RM4,000 Baru Cukup Hidup Di Bandar’

Gambar Hiasan: Sinar HarianSHAH ALAM - Baru-baru ini menerusi satu kenyataan daripada bekas Menteri Kewangan Tengku Razaleigh Hamzah mendakwa data terbaru Bank Dunia, gaji di bawah RM3,600 dikira berada dalam kelompok miskin di Malaysia.

Read more: ‘Gaji RM4,000 Baru Cukup Hidup Di Bandar’