Wed08232017

LAST_UPDATEThu, 24 Aug 2017 9am

Malaysia Kutip Dua Emas Dalam Karate

MALAYSIA hari ini menambah koleksi pingat apabila meraih dua kilauan emas dan tiga gangsa daripada enam acara karate Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) yang dipertandingkan hari ini di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC).

Read more: Malaysia Kutip Dua Emas Dalam Karate

Skuad Boling Genggam Emas Acara Trio Wanita

SKUAD boling negara menghadiahkan satu lagi pingat emas buat Malaysia dalam acara trio wanita pada temasya Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 (KL2017) di Sunway Mega Lanes, di sini.

Read more: Skuad Boling Genggam Emas Acara Trio Wanita

Ketua Cawangan Perlu Jawab Fitnah Pembangkang

BERA - Ketua cawangan Umno perlu menjadi benteng dan menjawab segala tohmahan serta fitnah pembangkang yang semakin hebat menjelang Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14).

Read more: Ketua Cawangan Perlu Jawab Fitnah Pembangkang

'Operasi Diteruskan Tanpa Ditangguh'

SHAH ALAM - Operasi Mencari dan Menyelamat (SAR) 10 anak kapal USS John S McCain, kapal perang pemusnah Tentera Laut Amerika Syarikat yang dilaporkan hilang selepas terlibat dalam insiden perlanggaran dengan kapal MV Alnic MC di Johor Timur, Malaysia, diteruskan tanpa ditangguh.

Read more: 'Operasi Diteruskan Tanpa Ditangguh'

Rumah Hangus Disambar Petir

TUMPAT - Sebuah rumah di Kampung Dalam Rhu musnah dalam kebakaran dipercayai disambar petir ketika hujan lebat, hari ini.

Read more: Rumah Hangus Disambar Petir

PTPTN Kutip RM2.43 Bilion Bayaran Balik

LENGGONG – Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) berjaya mengutip RM2.43 bilion iaitu lebih 60 peratus bayaran balik pinjaman daripada peminjam PTPTN sehingga Jun tahun ini, kata pengerusinya Datuk Dr Shamsul Anuar Nasarah.

Read more: PTPTN Kutip RM2.43 Bilion Bayaran Balik

Muhyiddin Bermimpi Dipilih Jadi MB Johor

Muhyiddin Yassin dilantik Pengerusi Pakatan Johor dan dijangka kekal bertanding di Parlimen Pagoh. Bekas Timbalan Perdana Menteri itu juga dikatakan akan bertanding kerusi DUN dan mungkin menjadi calon Menteri Besar Johor jika Pakatan menang pada PRU14.

Read more: Muhyiddin Bermimpi Dipilih Jadi MB Johor

Adidas Dedah Nombor Jersi, Masa Depan Ibrahimovic?

http://www.tv14.my/wp-content/uploads/2017/08/zlatan-1-300x200.jpg 300w" sizes="(max-width: 620px) 100vw, 620px">

ZLATAN Ibrahimovic dijangka kembali menyarung jersi Manchester United pada minggu ini dan penaja utama kelab itu, Adidas menguatkan lagi spekulasi tentang nombor jersi yang akan dipakai pemain kelahiran Sweden tersebut.

Read more: Adidas Dedah Nombor Jersi, Masa Depan Ibrahimovic?

Bawa Keluarga Bercuti Di Legoland

KUALA TERENGGANU - Pembaca setia Sinar Harian teruja mengunjungi pejabat Sinar Harian Terengganu untuk menebus tiket ke taman tema Legoland.

Read more: Bawa Keluarga Bercuti Di Legoland

Gesa Tinggalkan Budaya Politik Putar Belit

SHAH ALAM - Pemuda Pakatan Harapan dinasihatkan agar meninggalkan budaya politik Machiavelli yang mengamalkan putar belit, adu domba,manipulasi, kontroversi, fitnah dan segala rekaan bersifat matlamat menghalalkan cara.

Read more: Gesa Tinggalkan Budaya Politik Putar Belit