Sat02282015

LAST_UPDATESat, 28 Feb 2015 8pm

Shah Alam Bersama 44 Bandar Raya Dunia Kempen Hijau

SHAH ALAM - Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) telah menyertai kempen ‘We Love Cities’ yang dianjurkan oleh pihak World Wildlife Fund (WWF) yang bermula dari 26 Januari 2015 hingga 27 Mac 2015.

Read more: Shah Alam Bersama 44 Bandar Raya Dunia Kempen Hijau

Jangan Jual Tanah, Jadikan Aset Bermanfaat: Azmin

SUNGAI BULOH - Penerima geran pemilikan tanah dinasihatkan supaya menjaga aset berkenaan dan tidak menjualnya untuk keuntungan jangka pendek.

Read more: Jangan Jual Tanah, Jadikan Aset Bermanfaat: Azmin

Pasukan Khas Ditubuh Siasat Ugutan Bunuh KPN

Tan Sri Khalid Abu BakarKOTA BHARU: Polis menubuhkan satu pasukan khas bagi menyiasat kes ugutan bunuh oleh kumpulan Anak Malaysia Anti Demokrasi (AMAD) terhadap Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar.

Read more: Pasukan Khas Ditubuh Siasat Ugutan Bunuh KPN

“Jangan Heboh Perpaduan Melayu, Bayar RM12 Bilion Royalti Minyak Kelantan Dulu”

Zairil Khir JohariKUALA LUMPUR - Seruan UMNO ke arah perpaduan adalah muslihat terdesak untuk memanjangkan hayat politik dan ia langsung tidak membantu masyarakat Melayu dan Islam di Malaysia, kata Ahli Parlimen Bukit Bendera Zairil Khir Johari.

Read more: “Jangan Heboh Perpaduan Melayu, Bayar RM12 Bilion Royalti Minyak Kelantan Dulu”

Mana Pusat Perlindungan Gelandangan Yang Dijanjikan DBKL?

KUALA LUMPUR - Cita-cita menjadikan Kuala Lumpur sebuah bandar bertaraf dunia menjelang tahun 2020 tidak akan berhasil sekiranya budaya tidak menepati janji terus menjadi amalan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Read more: Mana Pusat Perlindungan Gelandangan Yang Dijanjikan DBKL?

Jaja Pil Seks Di Masjid

Foto:HMBANGI: Seorang peniaga warga emas dikesan mengambil kesempatan menjaja pil perangsang seks kepada orang ramai yang menunaikan solat Jumaat di masjid Seksyen 9, Bandar Baru Bangi di sini.

Read more: Jaja Pil Seks Di Masjid

Rakyat Juga Boleh Mohon Agong Bebaskan Anwar, Kata PKR

Foto:BernamaKUALA LUMPUR: Orang ramai boleh membuat rayuan kepada Yang di-Pertuan Agong sekiranya mereka mahu ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dibebaskan dari penjara, kata seorang pemimpin PKR.

Read more: Rakyat Juga Boleh Mohon Agong Bebaskan Anwar, Kata PKR

Harga Baru Petrol Diumum Malam Ini, Kata Hasan Malek

Harga Baru Petrol Diumum Malam Ini, Kata Hasan Malek KUALA LUMPUR: Putrajaya hari ini enggan mengulas dakwaan yang tersebar di media sosial berhubung harga runcit bahan api akan naik antara 6 sen dan 20 sen berkuat kuasa tengah malam ini.

Read more: Harga Baru Petrol Diumum Malam Ini, Kata Hasan Malek

MRT Semantan: MRT Corp. Tunggu Laporan Bedah Siasat

Foto:BernamaKUALA LUMPUR: Mass Rapid Transit Corporation Sdn Bhd (MRT Corp) masih menunggu laporan bedah siasat berhubung punca kematian seorang pekerja warga Bangladesh dalam kemalangan di tapak pembinaan MRT di Portal Semantan, di laluan Jalan Duta semalam.

Read more: MRT Semantan: MRT Corp. Tunggu Laporan Bedah Siasat

Khairuddin Dilucut Jawatan Naib Ketua UMNO Bhg. Batu Kawan

Foto:BernamaGEORGE TOWN: UMNO Pulau Pinang telah menerima salinan surat pelucutan jawatan Datuk Khairuddin Abu Hassan sebagai Naib Ketua Umno Bahagian Batu Kawan daripada ibu pejabat UMNO.

Read more: Khairuddin Dilucut Jawatan Naib Ketua UMNO Bhg. Batu Kawan