Mon02082016

LAST_UPDATEMon, 08 Feb 2016 7am

Remaja Lelaki 14 Tahun Jadi Korban Pertama Banjir Di Johor

LEDANG: Seorang remaja lelaki berusia 14 tahun menjadi korban pertama banjir di Johor apabila lemas ketika mandi di parit di Kampung Tanjung Labuh, di sini hari ini.

Read more: Remaja Lelaki 14 Tahun Jadi Korban Pertama Banjir Di Johor

Wartawan Diraba, Dicium Ketika Buat Liputan Langsung

COLOGNE: Seorang wartawan wanita yang sedang membuat liputan langsung perayaan Carnival di sini telah diraba dan dicium oleh tiga orang lelaki, lapor CNN.

Read more: Wartawan Diraba, Dicium Ketika Buat Liputan Langsung

Peminjam PTPTN Terlibat Banjir Dinasihat Berbincang Untuk Penjadualan Semula Pinjaman

ALOR GAJAH: Peminjam Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) yang terlibat bencana banjir dinasihatkan berbincang dengan perbadanan itu untuk penjadualan dan penstrukturan semula pinjaman mereka.

Read more: Peminjam PTPTN Terlibat Banjir Dinasihat Berbincang Untuk Penjadualan Semula Pinjaman

Korea Utara Tidak Peduli Amaran, Lancar Roket Jarak Jauh

Korea Selatan sebelum ini meramalkan bahawa Korea Utara mungkin melakukan pelancaran roket itu sebelum 16 Februari sempena ulang tahun kelahiran bekas pemimpinnya, Kim Jong Il. - Foto AP/Ahn Young-joonTOKYO: Korea Utara melancarkan sebuah roket jarak jauh yang didakwanya membawa satelit dari tapak misilnya di barat laut negara itu awal pagi Ahad.

Read more: Korea Utara Tidak Peduli Amaran, Lancar Roket Jarak Jauh

Whistleblower: Geramm Beri Reaksi Terhadap Kenyataan Peguam Negara

KUALA LUMPUR: Gerakan Media Marah (Geramm) hari ini mendesak agar Akta Perlindungan Pemberi Maklumat dikaji semula untuk membolehkan golongan wartawan melaporkan kebenaran tanpa mendedahkan sumber.

Read more: Whistleblower: Geramm Beri Reaksi Terhadap Kenyataan Peguam Negara

Wanita 'Cipta' Majlis Pengebumian Balas Dendam Suami

MELBOURNE: Kemunculan seorang wanita pada majlis pengebumiannya mengejutkan tetamu yang hadir, terutama suaminya yang menyangka beliau sudah dibunuh pembunuh upahan.

Read more: Wanita 'Cipta' Majlis Pengebumian Balas Dendam Suami

Pertimbang Kenaikan Levi

GEORGE TOWN: Kerajaan Pusat digesa mempertimbangkan semula keputusan untuk meningkatkan levi bagi pekerja asing yang berkuat kuasa 1 Februari lalu.

Read more: Pertimbang Kenaikan Levi

Shahidan Cadang Diskusi Ilmiah Agama Diadakan

FilePic: BernamaKANGAR: Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Shahidan Kassim mencadangkan supaya diadakan satu program perbincangan ilmiah mengenai isu perbezaan fahaman agama.

Read more: Shahidan Cadang Diskusi Ilmiah Agama Diadakan

Kementerian Kesihatan Tolak Dakwaan Program Imunisasi Sebabkan Masalah Kepala Kecil

FilePic: New Straits TimesPUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan memandang berat penulisan disebarkan di media sosial yang menyatakan kononnya masalah kepala atau otak kecil (microcephaly) yang berlaku di Brazil bukan dikaitkan dengan jangkitan Zika tetapi sebaliknya akibat imunisasi seperti TDAP (vaksin Tetanus, Diphtheria dan Pertussis).

Read more: Kementerian Kesihatan Tolak Dakwaan Program Imunisasi Sebabkan Masalah Kepala Kecil

Henti Fitnah Sogok Wang, Laporan Polis Telah Dibuat - Ahmad Bashah

FilePic: Astro AwaniALOR SETAR: Menteri Besar Kedah Datuk Seri Ahmad Bashah Md Hanipah meminta pihak tidak bertanggungjawab menghentikan penyebaran fitnah mengenai sogokan wang bagi mendapat sokongan dan menurutnya laporan polis telah dibuat berhubung fitnah itu.

Read more: Henti Fitnah Sogok Wang, Laporan Polis Telah Dibuat - Ahmad Bashah