Sat05302015

LAST_UPDATESat, 30 May 2015 5pm

Penunggang Mountain Bike Dilanggar Dari Belakang

Penunggang mountain bike dilanggar motosikal. FOTO ihsan pembaca/Harian MetroGEORGETOWN: Seorang wanita cedera selepas basikal mountain bike ditunggangnya dilanggar motosikal dari belakang, di depan sebuah sekolah di Jalan Air Itam ketika mangsa dalam perjalanan pulang ke rumahnya di Jalan Greenlane, di sini.

Read more: Penunggang Mountain Bike Dilanggar Dari Belakang

Beri Sokongan Untuk Kerajaan Yang Kuat

Datuk Seri Najib Tun RazakKANGAR: Kerajaan Pusat pimpinan Barisan Nasional (BN) akan kuat apabila terus mendapat sokongan serta kepercayaan daripada pimpinan kerajaan dan ahli parti tanpa rasa berbelah bahagi.

Read more: Beri Sokongan Untuk Kerajaan Yang Kuat

Lelaki OKU Rentung, Rumah Terbakar

Gambar hiasanMUKAH: Seorang lelaki orang kelainan upaya (OKU) rentung dalam kebakaran membabitkan dua unit rumah kayu di Kampung Petanak Daya, di sini, awal pagi ini.

Read more: Lelaki OKU Rentung, Rumah Terbakar

Pegawai Amerika Di KL Untuk Bincang Isu Pendatang

Foto: Sinar HarianBANGKOK - [DIKEMASKINI] Penolong Setiausaha Negara Amerika Syarikat bagi Populasi, Pelarian dan Migrasi Anne C. Richard tiba di Kuala Lumpur hari ini dengan isu Rohingya menjadi agenda utama perbincangan dengan pegawai kerajaan Malaysia.

Read more: Pegawai Amerika Di KL Untuk Bincang Isu Pendatang

Wanita Kena Bijak Jelas Isu GST, 1MDB

Tajuddin Abdul Rahman. Foto: Sinar HarianTELUK INTAN - Wanita Umno Perak digesa mengenal pasti pengundi baharu dan mengumpul maklumat dari peringkat akar umbi mengenai masalah dan isu yang mampu menjejaskan pergerakan parti itu, kata Ahli Parlimen Pasir Salak, Datuk Tajuddin Abdul Rahman.

Read more: Wanita Kena Bijak Jelas Isu GST, 1MDB

Tiga Bot PATI Dikesan Di Pulau Jarak, Perak - Shahidan

KANGAR -- Tiga bot dipercayai membawa pendatang tanpa izin dikesan berdekatan Pulau Jarak di Perak, semalam oleh helikopter yang membuat pemantauan di sempadan, kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Shahidan Kassim.

Read more: Tiga Bot PATI Dikesan Di Pulau Jarak, Perak - Shahidan

Pelan Rangka Tindakan MIC Boleh Membawa Padah?

KUALA LUMPUR -- MIC telah memperuntukan tempoh masa sehingga akhir Jun untuk menyiapkan pelan rangka tindakan bagi pembangunan sosio ekonomi masyarakat India.

Read more: Pelan Rangka Tindakan MIC Boleh Membawa Padah?

RM200 Juta Bina 11 Klinik Desa Di Kelantan

GUA MUSANG -- Kementerian Kesihatan memperuntukkan RM200 juta bagi membina 11 klinik desa di Kelantan yang musnah akibat banjir pada Disember tahun lepas, kata Timbalan Menterinya Datuk Seri Dr Hilmi Yahya.

Read more: RM200 Juta Bina 11 Klinik Desa Di Kelantan

Pesta Laut Pangkor Lumut 2015 Promosi Produk Pelancongan

LUMUT -- Pesta Laut Pangkor Lumut 2015 yang diadakan setiap tahun merupakan antara produk pelancongan Perak yang mampu menarik kedatangan pelancong domestik dan antarabangsa, kata Pengerusi Jawatankuasa Pelancongan Kesenian dan Kebudayaan negeri, Datuk Nolee Ashilin Mohammed Radzi.

Read more: Pesta Laut Pangkor Lumut 2015 Promosi Produk Pelancongan

Enam Laluan Tikus Rentasi Sempadan Malaysia-thailand Dikesan

KANGAR -- Kira-kira enam laluan tikus dikesan di sekitar sempadan Malaysia-Thailand di Perlis yang dipercayai digunakan sindiket pemerdagangan manusia dan penyeludupan barang.

Read more: Enam Laluan Tikus Rentasi Sempadan Malaysia-thailand Dikesan