Tue05032016

LAST_UPDATETue, 03 May 2016 6pm

Polis Tumpas Sindiket Ceroboh Sistem Pembayaran Dalam Talian

Modus operandi sindiket itu adalah dengan membeli produk menggunakan kad kredit palsu dan menjual semula di laman web yang lain.KUALA LUMPUR: Polis menumpaskan satu sindiket yang dipercayai melakukan jenayah pencerobohan sistem pembayaran dalam talian selepas menahan 11 individu di empat negeri, baru-baru ini.

Read more: Polis Tumpas Sindiket Ceroboh Sistem Pembayaran Dalam Talian

Sindiket Tonto Tumpas, 16 Suspek Ditahan Di Bawah POCA

LIOW: Sindiket tonto ini melindungi dan memberi maklumat kepada pengusaha lori yang melakukan kesalahan membawa lebih muatan atau membawa muatan berbahaya daripada ditahan agensi penguat kuasa.PUTRAJAYA : Pasukan Tindakan Khas (PTK) Jabaran Pengangkutan Jalan (JPJ) dan Unit Kongsi Gelap (D7) Polis Diraja Malaysia (PDRM) memberkas 16 orang yang disyaki tonto dalam Operasi Cantas Khas Tonto pada 26 April lalu.

Read more: Sindiket Tonto Tumpas, 16 Suspek Ditahan Di Bawah POCA

Kementerian Pengangkutan Cadang Tambah Had Muatan Lori

Kementerian Pengangkutan melalui JPJ akan bekerjasama dengan JKR membuat kajian mengenai had muatan lori sedia adaPUTRAJAYA: Kementerian Pengangkutan bercadang meningkatkan had muatan lori sedia ada, kata menterinya Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Read more: Kementerian Pengangkutan Cadang Tambah Had Muatan Lori

Sultan Selangor Cemar Duli Ziarah Menteri Besar Kelantan

Sultan Sharafuddin Idris Shah mencemar duli menziarahi Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob di kediaman rasminya.KOTA BHARU: Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah mencemar duli menziarahi Menteri Besar Kelantan, Datuk Ahmad Yakob di kediaman rasminya di JKR 10, di sini.

Read more: Sultan Selangor Cemar Duli Ziarah Menteri Besar Kelantan

Kevin Morais: Kereta Dijumpai Di Hutan Melintang Sengaja Dibakar Guna Petrol

Perbicaraan kes pembunuhan Kevin Morais masuk hari kelapan.KUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi hari ini diberitahu bahawa kereta dipercayai milik Timbalan Pendakwa Raya Datuk Anthony Kevin Morais yang dijumpai terbakar di Hutan Melintang, Perak, dibakar dengan sengaja menggunakan petrol dan bukannya terbakar secara kemalangan.

Read more: Kevin Morais: Kereta Dijumpai Di Hutan Melintang Sengaja Dibakar Guna Petrol

Jangan Jual Undi Untuk Wang Sogokan - Najib

Foto: Bernama
SRI AMAN:
Datuk Seri Najib Tun Razak menggesa pengundi di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Simanggang tidak menjual undi mereka semata-mata untuk mendapatkan wang sogokan.

Read more: Jangan Jual Undi Untuk Wang Sogokan - Najib

Kepala Warga Myanmar Hampir Berkecai Ditetak Sekumpulan Lelaki

JURU: Kepala lelaki Myanmar hampir berkecai ditetak parang oleh sekumpulan lelaki dalam kejadian bunuh di rumah kongsi dalam kebun cili di Juru Estate, di sini, 5 pagi tadi.

Read more: Kepala Warga Myanmar Hampir Berkecai Ditetak Sekumpulan Lelaki

Sultan Selangor Ziarah MB Kelantan

KOTA BHARU: Sultan Selangor Sharafuddin Idris Shah mencemar duli menziarah Menteri Besar Kelantan Datuk Ahmad Yakob yang masih bercuti selepas menjalani pembedahan di kepala di kediaman rasmi Menteri Besar, di sini, hari ini.

Read more: Sultan Selangor Ziarah MB Kelantan

DBKL Lancar Program Pemutihan Ubah Suai Rumah Haram Bulan Depan

KUALA LUMPUR: Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) bakal mengadakan program pemutihan bagi mengesan pemilik rumah yang membuat pengubahsuaian rumah haram di sekitar ibu kota bermula Jun ini.

Read more: DBKL Lancar Program Pemutihan Ubah Suai Rumah Haram Bulan Depan

Kecoh Patung Seks Disangka Bidadari

IA memang kisah dongeng! Itu gambaran yang berlaku kepada penduduk di sebuah perkampungan kecil di pulau Banggai, Sulawesi Tenggara Indonesia kecoh selepas sekumpulan nelayan di daerah tersebut mendakwa menemui seorang ‘bidadari’, tetapi sebenarnya ia hanyalah patung seks.

Read more: Kecoh Patung Seks Disangka Bidadari