Thu04172014

LAST_UPDATEFri, 18 Apr 2014 8am

Arahan Catuan Air Tidak Boleh Ditarik Balik Buat Masa Ini

SHAH ALAM - Kerajaan Selangor tidak boleh menarik balik arahan catuan bekalan air buat masa ini kerana paras air mentah di empangan-empangannya masih rendah, kata Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Read more: Arahan Catuan Air Tidak Boleh Ditarik Balik Buat Masa Ini

Polis Tahan Tiga Lelaki Edar Dadah

ALOR GAJAH - Polis menahan tiga lelaki dipercayai terlibat dalam aktiviti pengedaran dadah dan merampas dadah bernilai RM10,000 dalam serbuan di Kampung Padang Kemunting, Pengkalan Balak di sini malam tadi.

Read more: Polis Tahan Tiga Lelaki Edar Dadah

Suami Nurul Izzah Lantik Saudara Terdekat Wakil Pendamai

Nurul IzzahKUALA LUMPUR - Suami kepada Anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar telah melantik anggota keluarga terdekat sebagai wakil jawatankuasa pendamai (JKP) dalam kes perceraian mereka.

Read more: Suami Nurul Izzah Lantik Saudara Terdekat Wakil Pendamai

Siling PWTC Runtuh, 2 Tentera Cedera

pic: Harian MetroKUALA LUMPUR - Dua anggota tentera cedera apabila sebahagian siling bumbung tingkat dua di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) tiba-tiba runtuh, jam 4.45 petang tadi.

Read more: Siling PWTC Runtuh, 2 Tentera Cedera

Turki Minat Kerjasama Dengan Firma Malaysia

pic: www.suaragenerasibaru.comKUALA LUMPUR - Turki berminat untuk bekerjasama dengan syarikat Malaysia, terutama dalam sektor pertahanan, kata Timbalan Setiausaha Rendah bagi Industri Pertahanan, Kementerian Pertahanan Turki, Sedat Guldogan.

Read more: Turki Minat Kerjasama Dengan Firma Malaysia

Pembaziran Air Terawat Akibat Wujud NRW Tinggi

S. Piarapakaran /pic: Sinar HarianKUALA LUMPUR - Pembaziran air terawat kerap berlaku ketika pengagihan kepada pengguna berikutan kadar air tidak terhasil (NRW) yang tinggi.

Read more: Pembaziran Air Terawat Akibat Wujud NRW Tinggi

Malaysia Kecam Hebat Kenyataan Zulkifli, Tidak Hormat Pemergian Karpal

Pic:news.comAPABILA kematian datang menjemput seseorang manusia, perkara pertama yang wajar dilakukan pada masa dan ketika itu ialah mengucapkan takziah kepada ahli keluarganya sebagai tanda hormat serta berdoa agar rohnya meninggalkan alam dunia ini dalam keadaan tenang.

Read more: Malaysia Kecam Hebat Kenyataan Zulkifli, Tidak Hormat Pemergian Karpal

TLDM Rancang Peroleh Aset Baru Susulan Insiden MH370

KUALA LUMPUR: Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) merancang untuk memperoleh aset keselamatan yang baharu susulan insiden kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) penerbangan MH370 sejak 8 Mac lalu.

Read more: TLDM Rancang Peroleh Aset Baru Susulan Insiden MH370

Nurul Izzah Nafi Mohamad Salleh Tidak Amanah

Nurul IzzahKUALA LUMPUR: Anggota Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah Anwar menafikan Datuk Seri Dr Mohamad Salleh Ismail seorang yang tidak amanah, tamak dan menggunakan wang rakyat untuk meraih kekayaan peribadi dan menjalani kehidupan mewah.

Read more: Nurul Izzah Nafi Mohamad Salleh Tidak Amanah

Chong Wei Tak Gantung Raket Sehingga Olimpik 2016

Menteri Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin menyampaikan ucapan pada Program Forum Women @ Work di Kejohanan BMW Tenis Terbuka Malaysia 2014 di Royal Selangor Golf Club di sini, hari ini./Pic:BernamaINSTITUT Sukan Negara (ISN) menyediakan seorang pakar fisioterapi sepenuh masa bagi membantu Datuk Lee Chong Wei terus beraksi sehingga Sukan Olimpik 2016 di Rio de Janeiro, Brazil.

Read more: Chong Wei Tak Gantung Raket Sehingga Olimpik 2016