Mon11242014

LAST_UPDATEMon, 24 Nov 2014 5pm

Terengganu Nafi Pembabitan CAA Resources Dalam Perlombongan Di Bukit Besi

Datuk Ahmad Razif Abdul RahmanKUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman hari ini menafikan pembabitan syarikat CAA Resources dalam aktiviti perlombongan bijih besi di Bukit Besi, Dungun.

Read more: Terengganu Nafi Pembabitan CAA Resources Dalam Perlombongan Di Bukit Besi

Kerajaan Campur Tangan Jika Harga Minyak Dunia Naik Melampau

Pelantar minyakKUALA LUMPUR: Kerajaan akan campur tangan jika harga minyak mentah dunia naik terlalu tinggi bagi mengurangkan kesan terhadap petrol RON95 dan diesel, kata Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Chua Tee Yong.

Read more: Kerajaan Campur Tangan Jika Harga Minyak Dunia Naik Melampau

Projek Loji Rawatan Air Langat2 Kini 15 Peratus Siap

Pic:BHKUALA LUMPUR: Projek Loji Rawatan Air Langat 2 (LRAL2) kini sudah mencapai 15 peratus pembinaan dan dijangka siap pada 30 April 2017.

Read more: Projek Loji Rawatan Air Langat2 Kini 15 Peratus Siap

Najib Senaraikan Tiga Cabaran Dalam Dunia Kesalinghubungan

Foto: BernamaKUALA LUMPUR: Kebertanggungjawaban selepas revolusi maklumat, kurang bersosial dengan masyarakat setempat dan amalan diplomasi digital adalah tiga cabaran yang perlu dihadapi untuk membina, membangun dan mengekalkan sesebuah negara dalam dunia kesalinghubungan digital.

Read more: Najib Senaraikan Tiga Cabaran Dalam Dunia Kesalinghubungan

Polis Larang Cari Kerang Di Pantai Sekitar Marang

Pic:Ihsan pihak Polis MarangMARANG: Pantai Rusila hingga Pulau Kekabu di sini, yang menjadi tumpuan ramai berikutan 'fenomena kerang' menyebabkan empat remaja hampir lemas selepas dihanyutkan ombak.

Read more: Polis Larang Cari Kerang Di Pantai Sekitar Marang

Pandelela Rinong Terselamat Ketika Nahas Di Jalan Mahameru

KEADAAN kereta Pandelela Rinong selepas kejadian di Jalan mahameru awal pagi tadi/Pic:NSTPKUALA LUMPUR: Atlet terjun negara, Pandelela Rinong terbabit dalam kemalangan di Jalan Mahameru berdekatan Parlimen, awal pagi tadi.

Read more: Pandelela Rinong Terselamat Ketika Nahas Di Jalan Mahameru

Internet Tidak Seharusnya Jadi Medium Memarakkan Ketegangan Kaum - Najib

Pic: BloombergKUALA LUMPUR: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak hari ini mengingatkan bahawa internet tidak seharusnya dijadikan medium untuk memarakkan ketegangan kaum dan agama dalam negara pelbagai agama serta budaya seperti Malaysia.

Read more: Internet Tidak Seharusnya Jadi Medium Memarakkan Ketegangan Kaum - Najib

Adun Bangi Dipilih Timbalan Speaker Selangor Baharu

Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Bangi dari PAS, Mohd Shafie NgahSHAH ALAM: Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Bangi dari PAS, Mohd Shafie Ngah dipilih sebagai Timbalan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor yang baharu.

Read more: Adun Bangi Dipilih Timbalan Speaker Selangor Baharu

Najib Perlu Jawab Tiga Perkara Sebelum Sidang Parlimen Berakhir - Kit Siang

Lim Kit SiangKUALA LUMPUR - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak perlu menjawab tiga perkara penting sebelum sidang Parlimen berakhir Khamis ini, kata Ketua Parlimen DAP Lim Kit Siang.

Read more: Najib Perlu Jawab Tiga Perkara Sebelum Sidang Parlimen Berakhir - Kit Siang

110 Mangsa Ditipu Pakej Pelancongan Murah

Gambar hiasanSHAH ALAM: Teruja dengan tawaran pakej pelancongan murah ke Korea Selatan, seramai 110 pelanggan ditipu RM193,000 oleh sebuah agensi pelancongan yang beroperasi di Kuala Lumpur.

Read more: 110 Mangsa Ditipu Pakej Pelancongan Murah