Wed07302014

LAST_UPDATEWed, 30 Jul 2014 12pm

Pertandingan Keceriaan Merdeka Peringkat Negeri

KUANTAN: Dalam usaha memupuk semangat patriotisme dan cintakan negara, Jabatan Penerangan sekali lagi menganjurkan Pertandingan Keceriaan Merdeka peringkat negeri.

Read more: Pertandingan Keceriaan Merdeka Peringkat Negeri

Kejayaan Hafifi Bakal Dicontohi

Pic: Sinar HarianKUALA TERENGGANU: Menteri Besar Terengganu Datuk Ahmad Razif Abd Rahman hari ini melahirkan perasaan bangga atas kemenangan Mohd Hafifi Mansor, atlet angkat berat negara yang menyumbangkan pingat emas pertama negara.

Read more: Kejayaan Hafifi Bakal Dicontohi

Mesej Whatsapp Bukan Pendirian Peribadi Saya

Pic: Sinar HarianSHAH ALAM: Pengarah Operasi Pusat Penyelidikan Pas Pusat, Dr Mohd Zuhdi Marzuki menjelaskan ayat yang digunakan beliau dalam mesej Whatsapp yang dibocorkan, kelmarin tidak menggambarkan pendiriannya.

Read more: Mesej Whatsapp Bukan Pendirian Peribadi Saya

'NCIA-ABM Masuk Kampung' Beri Manfaat

ALOR SETAR: Program 'NCIA-ABM Masuk Kampung' yang melibatkan kerjasama Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA) dan Akademi Binaan Malaysia (ABM) Wilayah Utara yang dimulakan sejak 2012 memberi manfaat kepada lebih 2,000 isi rumah di empat negeri setakat ini.

Read more: 'NCIA-ABM Masuk Kampung' Beri Manfaat

Gaza: Dua Kanak-Kanak Mangsa Keganasan Israel Awal Pagi Ini

Pic: Berita Harian/AFBBANDARAYA GAZA: Bedilan roket Israel awal pagi ini mengakibatkan dua kanak-kanak Palestin terkorban ketika konflik Gaza memasuki hari ke-23 hari ini, kata pasukan perubatan.

Read more: Gaza: Dua Kanak-Kanak Mangsa Keganasan Israel Awal Pagi Ini

Sosma Bolehkan Pesalah Nahas MH17 Dibicarakan Di Malaysia, Kata Wan Junaidi

Pic: Yahoo1News/TheMalaysianInsiderPeruntukan undang-undang di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 (Sosma) membolehkan dalang nahas pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH17 yang terhempas di Donetsk, wilayah timur Ukraine, 17 Julai lepas, dibicarakan di negara ini.

Read more: Sosma Bolehkan Pesalah Nahas MH17 Dibicarakan Di Malaysia, Kata Wan Junaidi

Kami Tak Ingin Pemimpin Rasis Seperti Zuhdi Dalam Pakatan, Kata DAP

Pic: Yahoo!News/TheMalaysianInsiderPengarah Operasi Pusat Penyelidikan PAS (PPP) Dr Mohd Zuhdi Marzuki digesa supaya meminta maaf kepada rakyat kerana mengeluarkan pandangan bersifat perkauman dalam mesej WhatsApp Ahli Jawatankuasa (AJK) PAS Pusat yang dibocorkan di media sosial sejak kelmarin, kata DAP.

Read more: Kami Tak Ingin Pemimpin Rasis Seperti Zuhdi Dalam Pakatan, Kata DAP

Jakim Tidak Lantik Pihak Ketiga Untuk Pensijilan Halal

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Jabatan Agama Islam Negeri (Jain) tidak pernah melantik atau mengiktiraf mana-mana pihak ketiga untuk menjalankan aktiviti pensijilan halal serta konsultasi pensijilan halal.

Read more: Jakim Tidak Lantik Pihak Ketiga Untuk Pensijilan Halal

Penerbangan MH136 Hentikan Pelepasan Elak Bertembung Pesawat Lain

Pic: Yahoo!News/TheMalaysianInsiderSebuah pesawat Malaysia Airlines (MAS) yang baru berlepas meninggalkan Lapangan Terbang Antarabangsa Adelaide di Australia pagi tadi dilaporkan terpaksa menghentikan penerbangannya sebentar bagi mengelak bertembung dengan sebuah pesawat lain.

Read more: Penerbangan MH136 Hentikan Pelepasan Elak Bertembung Pesawat Lain

TPM Bimbang Pertukaran MB Selangor Jejas Isu Air

Pic: Berita HarianMUAR: Kerajaan bimbang penukaran Menteri Besar Selangor akan menjejaskan rundingan penstrukturan semula industri air negeri itu yang kini pada peringkat akhir.

Read more: TPM Bimbang Pertukaran MB Selangor Jejas Isu Air