Thu01182018

LAST_UPDATEWed, 17 Jan 2018 11pm

KKLW Capai Hampir 100 Peratus Sasaran Kerja 2017

Ismail Sabri Yaakob

PUTRAJAYA -- Kementerian Luar Bandar dan Wilayah (KKLW) dan agensi di bawahnya berjaya mencapai hampir 100 peratus sasaran kerja yang ditetapkan pada 2017.

Read more: KKLW Capai Hampir 100 Peratus Sasaran Kerja 2017

AFC B-23: Malaysia Jumpa Korea Selatan Di Suku Akhir

KUALA LUMPUR – Malaysia berhadapan satu lagi tugas getir apabila naib juara 2016, Korea Selatan pada aksi suku akhir Kejuaraan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) Bawah 23 Tahun (B-23) 2018 di Stadium Kunshan, China, Sabtu ini.

Read more: AFC B-23: Malaysia Jumpa Korea Selatan Di Suku Akhir

Kerajaan Tidak Terima Cadangan Kembalikan Rokok Pek 'Kiddie'

PUTRAJAYA – Kerajaan tidak akan sekali-kali menyokong cadangan industri tembakau unuk mengembalikan semula bungkusan rokok 'kiddie pack' atau pek mini 10 batang bagi menangani penularan rokok haram.

Read more: Kerajaan Tidak Terima Cadangan Kembalikan Rokok Pek 'Kiddie'

9 Pati Ditahan Di Pasar Borong Selangor

SHAH ALAM -- Sembilan pendatang asing tanpa izin (PATI) ditahan Jabatan Imigresen Selangor dalam operasi yang dijalankan dengan kerjasama pelbagai agensi di Pasar Borong Selangor di Serdang dekat sini, hari ini.

Read more: 9 Pati Ditahan Di Pasar Borong Selangor

Kenali Ciri-Ciri Wang Tulen Dan Wang Palsu - BNM

Hasjun Hashim menunjukkan wang kertas bernilai RM100 yang diimbas menggunakan aplikasi My Ringgit yang boleh dimuatnaik menerusi Google Playstore pada telefon pintar bagi melihat ketulenan wang kertas. - Foto Bernama

CHANGLUN – Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini menganjurkan program Pendidikan Mata Wang di pasar malam Changlun di sini bagi mengelakkan orang ramai khususnya peniaga daripada menjadi mangsa penipuan wang palsu.

Read more: Kenali Ciri-Ciri Wang Tulen Dan Wang Palsu - BNM

Najib Ajak Rakyat Sertai Kempen Bangkitlah Negaraku

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengajak rakyat Malaysia memberi sokongan kepada kempen Bangkitlah Negaraku dengan mendaftar sebagai peserta.

Read more: Najib Ajak Rakyat Sertai Kempen Bangkitlah Negaraku

Lelaki Pakistan Dikaitkan Dengan Daesh Dipercayai Pernah Ke Malaysia

fake passports

BANGKOK – Lelaki Pakistan yang ditahan pihak berkuasa Thailand beberapa hari lepas atas dakwaan mengeluarkan pasport dan dokumen perjalanan lain palsu untuk militan Daesh dipercayai pernah ke Malaysia baru-baru ini untuk bertemu seorang lelaki yang ada kaitan dengan Al-Qaeda.

Read more: Lelaki Pakistan Dikaitkan Dengan Daesh Dipercayai Pernah Ke Malaysia

Pakatan Harapan Adalah Pakatan Wayang - Salleh

Datuk Seri Dr. Salleh Said Keruak

KUALA LUMPUR -- Pakatan Harapan sebagai sebuah pertubuhan yang sah sebenarnya tidak wujud, sebaliknya hanyalah sebuah "Pakatan Wayang” yang menyaksikan pakatan Tun Dr Mahathir Mohamad dengan empat parti pembangkang, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak.

Read more: Pakatan Harapan Adalah Pakatan Wayang - Salleh

Imigresen Buka Kaunter Pemeriksaan Komunal Elak Kesesakan Di KLIA

PUTRAJAYA -- Jabatan Imigresen Malaysia (JIM) akan membuka kaunter pemeriksaan tanpa mengira kategori dan status kewarganegaraan ketika berlaku kesesakan penumpang di Lapangan Terbang Antarangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Read more: Imigresen Buka Kaunter Pemeriksaan Komunal Elak Kesesakan Di KLIA

Harga Petrol Naik Empat Sen, Diesel Kekal

KUALA LUMPUR - Harga runcit petrol RON95 dan RON97 masing-masing mencatatkan kenaikan sebanyak empat sen kepada RM2.30 seliter dan RM2.57 seliter bermula tengah malam ini sehingga 24 Januari.

Read more: Harga Petrol Naik Empat Sen, Diesel Kekal