Sun03182018

LAST_UPDATESun, 18 Mar 2018 3pm

Iskandar Ke Sukan Komanwel 2018 Dengan Rekod Baharu Kebangsaan

Iskandar Alwi.

KUALA LUMPUR -- Atlet lompat bergalah kebangsaan, Iskandar Alwi mendapat tonik tambahan ke Sukan Komanwel 2018 di Gold Coast, Australia April ini apabila  berjaya memperbaharui rekod kebangsaan ketika turun beraksi pada Kejohanan Olahraga All Comers FTKLAA/MILO 2018 hari ini.

Read more: Iskandar Ke Sukan Komanwel 2018 Dengan Rekod Baharu Kebangsaan

Teng Dakwa Dihalang Bongkar Isu Terowong Laut

Teng Chang Yeow.

GEORGE TOWN -- Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang Teng Chang Yeow hari ini berkata bahawa ada pihak cuba menutup mulutnya daripada terus membongkarkan isu-isu berkaitan projek terowong dasar laut Pulau Pinang.

Read more: Teng Dakwa Dihalang Bongkar Isu Terowong Laut

Najib Ucap Selamat Maju Jaya Kepada Hafizh Syahrin

KUALA LUMPUR – Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan selamat maju jaya kepada pelumba negara Hafizh Syahrin Abdullah yang akan membuat penampilan sulungnya dalam perlumbaan kelas perdana MotoGP di Litar Antarabangsa Losail di Qatar, malam ini.

Read more: Najib Ucap Selamat Maju Jaya Kepada Hafizh Syahrin

Pemimpin Melayu Dalam PH 'Pak Turut' DAP - Ismail Sabri

BERA -- Pemimpin Melayu  dalam Pakatan Harapan (PH) disifatkan sebagai ‘pak turut’ apabila tidak membantah konsep 'Malaysian Malaysia' yang menjadi asas perjuangan DAP sejak kira-kira lima dekad lalu.

Read more: Pemimpin Melayu Dalam PH 'Pak Turut' DAP - Ismail Sabri

Konsep Penerangan Secara Bersemuka Masih Penting Dan Relevan

Datuk Zein Isma.SHAH ALAM -- Konsep  penerangan secara bersemuka mengenai isu-isu semasa kepada rakyat masih relevan dan penting walaupun kebanyakan pengundi terutamanya golongan muda kini lebih mudah tertarik kaedah penyebaran maklumat menerusi media baharu.

Read more: Konsep Penerangan Secara Bersemuka Masih Penting Dan Relevan

BN Bantu Tidak Kira Kaum - Mohamad

REMBAU -- Barisan Nasional (BN) membantu semua orang tanpa mengira warna kulit sepanjang parti tersebut memegang tampuk pemerintahan negara, kata Menteri Besar Negeri Sembilan Datuk Seri Mohamad Hasan.

Read more: BN Bantu Tidak Kira Kaum - Mohamad

Kerjasama ASEAN-Australia Untuk Pembangunan Bandar Raya Pintar, Lestari

SYDNEY -- Australia akan memperuntukkan  AUD$30 juta bagi membantu ASEAN membangunkan bandar raya  pintar dan lestari di seluruh rantau itu dalam tempoh lima tahun akan datang.

Read more: Kerjasama ASEAN-Australia Untuk Pembangunan Bandar Raya Pintar, Lestari

Tiada Istilah ‘Calon Langsung’ Dari Sarawak Pada PRU14

Datuk Patinggi Abang Johari Tun Openg.

KUCHING -- Formula ‘calon langsung’ yang diguna pakai Barisan Nasional (BN) Sarawak bagi membolehkan calon dari luar parti komponen BN untuk bertanding mewakili BN pada pilihan raya negeri ke-11 (PRN11), tidak akan diguna pakai dalam pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Read more: Tiada Istilah ‘Calon Langsung’ Dari Sarawak Pada PRU14

4 Dikhuatiri Maut Tertimbus Runtuhan Salji

GENEVA: Empat dikhuatiri maut semalam selepas kawasan Vallon d'Arbi yang popular dengan aktivi ski di Switzerland dilanda runtuhan salji, dengan dua mayat sudah ditemui tertimbus di bawah salji setebal enam meter.

Read more: 4 Dikhuatiri Maut Tertimbus Runtuhan Salji

2 Serangan Paksa Ribuan Penduduk Syria Larikan Diri

ARBIN: Ribuan penduduk awam Syria yang ketakutan berusaha menyelamatkan nyawa masing-masing semalam, dengan melarikan diri daripada dua serangan di kubu penentang di luar Damsyik dan wilayah Kurdis di barat laut negara itu.

Read more: 2 Serangan Paksa Ribuan Penduduk Syria Larikan Diri