Mon07232018

LAST_UPDATEMon, 23 Jul 2018 8pm

Sesalan 'Money Boy' Si Pelayan Nafsu Gay

Sekadar gambar hiasan/Pic: publications.mcgill.ca Sekadar gambar hiasan/Pic: publications.mcgill.ca KUALA LUMPUR: “Sewaktu menjadi ‘money boy’ dan melayan nafsu golongan homoseksual, saya tidak pernah terfikir kesan kesihatan yang dialami, sekarang baru menyesal.”

Demikian luahan Zack, 23, yang mendakwa bergiat dalam aktiviti itu ketika belajar di tingkatan empat di sebuah sekolah sekitar Cheras.

“Semuanya bermula ketika diajak seorang rakan sekolah yang kerap memberikan rokok kepada saya dan ditemani beberapa rakan sekolah yang lain.

“Suatu hari, rakan yang saya panggil Jai itu memberitahu aktivitinya sebagai ‘money boy’ pada waktu malam di sekitar Tasik Permaisuri bagi mendapatkan wang belanja untuk membeli rokok.

“Terpengaruh dengan rakan, saya mula mengikuti Jai bersama beberapa rakan yang lain ke kawasan itu. Menurut Jai saya hanya perlu menunggu abang-abang (pelanggan) yang mahukan perkhidmatan seks,” katanya.

Mengimbau semula kisah silamnya, Zack berkata, tidak lama selepas itu, Jai mula membawanya menaiki kereta yang dipandu seorang lelaki Cina dalam lingkungan umur 30-an sebelum dibawa ke rumah sewa lelaki itu di Cheras.

“Di sanalah saya belajar cara melayan seorang lelaki homoseksual dan kami dibayar RM100 sebelum dihantar semula ke rumah pada keesokan harinya.

“Bermula dari situ, hampir setiap hari saya berada di tasik kerana boleh mendapat duit dengan mudah. Namun, tidak lama kemudian saya berasa sakit pada bahagian kemaluan sebelum cecair kuning mula mengalir daripada saluran kencing.

“Pada awalnya saya hanya menyangka ia sakit biasa. Lama kelamaan ia semakin menjadi-jadi dan saya mula berasa bimbang sebelum mendapatkan rawatan di klinik,” katanya.

Menurut Zack, doktor mengesahkannya dijangkiti sifilis dan memberikan suntikan serta ubat bagi menyembuhkan penyakit itu.

“Saya akui, memang ketika itu saya masih muda dan tidak mengambil berat penggunaan kondom ketika melakukan seks. Biasanya saya hanya ikut lelaki yang membawa saya pulang ke rumah, jika dia menyediakan kondom, saya akan memakainya, tetapi jika sebaliknya, saya tidak kisah,” katanya.
-Harian Metro