Sat03282015

LAST_UPDATEFri, 27 Mar 2015 10pm

Daud Pandai Baca Al-Fatihah & Suka Nasi Kandar

.

Atlet sukan bola tampar Olimpik dari Amerika Syarikat, David McKienzie atau nama Islamnya Mohammad Daud McKienzie Abdullah, 35, terbuka hati memeluk Islam sejak berkenalan dengan bakal isterinya, aktres sensasi, Lana Nodin.

Read more: Daud Pandai Baca Al-Fatihah & Suka Nasi Kandar

Erma Fatima Hina Sultan Johor?

.

Ketika seluruh rakyat Johor masih lagi bergembira meraikan Istiadat Kemahkotaan Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar yang diadakan awal minggu ini, timbul pula satu isu panas yang mengaitkan nama pengarah terkenal, Erma Fatima, 47.

Read more: Erma Fatima Hina Sultan Johor?

EL Digilai Sehingga Dikejar Peminat

.

Meskipun hampir setiap hari dia dan Elizad Sharifuddin bergaduh di set pengambaran malah, ada ketika pertengkaran mereka sampai ke tahap masing-masing tidak bertegur sapa beberapa hari tetapi pelakon Ungku Ismail Aziz menyifatkan aktres jelita itu sebagai teman sejiwanya.

Read more: EL Digilai Sehingga Dikejar Peminat

Dapat RM1 Juta, Che Ta Harap Tiada Isu

.
Selain semakin berseri-seri, nampaknya rezeki pelakon jelita Rozita Che Wan juga semakin bertambah sejak berhijab.

Read more: Dapat RM1 Juta, Che Ta Harap Tiada Isu

Zizan Perli Siapa?

.

Pelawak dan pelakon Zizan Razak dilihat sengaja mengundang telahan apabila menyelitkan kapsyen berbaur sindiran di laman sosial, baru-baru ini.

Read more: Zizan Perli Siapa?

Najwa Beri TPM Muhyiddin Yassin Menantu

 Muhyiddin dan isteri, Puan Sri Noorainee Abdul Rahman serta ibu bapa pengantin lelaki, Chiam Juat Wah dan Koh Lai Poo bergambar bersama pasangan pengantin baharu, Najwa dan Idris di Putrajaya.

Hanya dengan sekali lafaz, penyanyi Najwa Mahiaddin, 29, sah bergelar isteri kepada seorang pemuzik, Idris Koh Heng Hui, 30, pada majlis pernikahan yang berlangsung pukul 11 pagi di kediaman keluarga pihak perempuan di Sri Satria, Presint 16, Putrajaya, semalam.

Read more: Najwa Beri TPM Muhyiddin Yassin Menantu

Berita Bertunang Hanya Salah Faham - Shahrol (Shiro)

.

Pelawak dan penyampai radio Era FM, Shahrol (Shiro) menjelaskan gosip kononnya dia sudah mengikat tali pertunangan dengan pengurus peribadinya beberapa bulan lalu berita paslu.

Read more: Berita Bertunang Hanya Salah Faham - Shahrol (Shiro)

Harry Menangis Apabila Zayn Mahu Hidup Normal

.

Selepas lima tahun mengecapi populariti lantaran mempunyai jutaan peminat di seluruh dunia sehingga hidup diburu paparazzi sekaligus terpalit dengan pelbagai kisah skandal dan kontroversi, akhirnya anggota kumpulan kegilaan ramai masa kini, One Direction (1D) iaitu Zayn Malik mengumumkan secara rasmi berundur daripada kumpulannya.

Read more: Harry Menangis Apabila Zayn Mahu Hidup Normal

Dian Sastro Wardoyo Didik Anak Ikut Cara Rasulullah

.

Aktres popular Indonesia, Dian Sastro Wardoyo, mengakui dia inginkan anak-anaknya menjadi insan berguna. Berdiri di atas kesedaran tersebut, dia berusaha menerapkan ajaran Nabi Muhammad SAW dalam mendidik kedua buah hatinya.

Read more: Dian Sastro Wardoyo Didik Anak Ikut Cara Rasulullah

SonaOne Boleh Masuk Kepala - Jue

.

Sekembalinya ke tanah air selepas menamatkan pengajian peringkat ijazah di Amerika Syarikat (AS), pelakon dan pengacara Juliana Evans (Jue), 25, kini sibuk menumpukan semula perhatian pada kerjaya seni.

Read more: SonaOne Boleh Masuk Kepala - Jue