Mon05212018

LAST_UPDATEMon, 21 May 2018 10am

HaHa Dedah Nyaris Lumpuh Ketika Penggambaran Running Man

..

Bergelar seorang selebriti program realiti TV terutama rancangan yang berbentuk 'gameshow' bukan setakat menuntut seseorang artis itu perlu tampil aktif dan mengerah tenaga malah berdepan risiko kecederaan atau jatuh sakit.

Selebriti terkenal, HaHa mendedahkan beliau sering mengalami kecederaan. Malah tahap kesihatannya semakin menurun sejak menjalani penggambaran dua program realiti popular yang dihoskannya iaitu Running Man dan Infinite Challenge.

"Saya pernah mengalami kecederaan tulang belakang (spinal disc) berasa sangat sakit. Tetapi ketika kejadian, saya tidak boleh mengatakan diri saya tidak sihat kerana saya fikir teman-teman hos yang lain juga mengalami kecederaan yang sama .

"Saya rasa doktor saya bersikap melebih-lebih dengan mengatakan kecederaan yang saya alami itu boleh mengakibatkan saya lumpuh", katanya ketika ditemubual dalam rancangan Human Documentary, baru-baru ini.

Tidak hanya membuat penngakuan tentang dirinya, HaHa juga mendedahkan bahwa dua agi hos Running Man iaitu Yoo Jae Suk dan Gary juga pernah mengalami kecederaan serius.

"Pergelangan sendi kaki Yoo Jae Suk pernah bergeser. Pinggang dan lehernya juga pernah mengalami masalah.

"Gary pula mengalami kecederaan di bahu dan ligamennya pernah koyak," cerita HaHa

Bergelar hos program realiti ternyata memerlukan fizikal yang kuat seperti seorang atlet. Namun HaHa berkata, mereka bagaimanapu tidak punya banyak masa untuk berehat dan menjalani rawatan.

"Kami tidak mempunyai banyak masa untuk menjalani rawatan dalam tempoh yang panjang. Kalau kami alami kecederaan, pihak produksi akan memotong babak itu dan hanya memaparkan babak-babak menyeronokkan dan membuat penonton ketawa.

Ramai yang tidak tahu mengenai kesakitan yang kami alami kerana insiden selebriti mengalami kecederaan tidak akan ditayangkan di televisyen," ujar HaHa.

Sementara itu, 'Running Man' sdijadwalkan akan menamatkan episod musim terakhir pada hujung Februari depan.