Mon04232018

LAST_UPDATEMon, 23 Apr 2018 12am

"Satu Penganiayaan Besar Terhadap Saya" - Izreen Azminda

..

Dramatis Izreen Azminda, 33, menganggap kewujudan akaun Instagram palsu menggunakan namanya, @therealizreenazminda sebagai satu penganiayaan besar sekaligus cuba menutup periuk nasinya.

Lapor BH online, Izreen mengaku terkilan dengan tindakan pihak tidak bertanggungjawab itu yang berniat jahat apabila beberapa status mengelirukan dimuat naik sejak 5 Mac lalu menerusi akaun palsu tersebut.

Paling mengecewakan menerusi status yang menyatakan dia bakal meninggalkan kerjaya seni kerana tidak mahu lagi dihimpit kontroversi sejak memilih untuk hidup bermadu.

"Ini penganiayaan besar terhadap saya. Ketika saya berdepan kecaman dan hentaman masyarakat, akaun IG palsu ini diwujudkan bagi mengeruhkan lagi keadaan dengan pelbagai kenyataan yang bukan datang dari mulut saya.

"Saya tidak tahu angkara siapa, tetapi biar Allah SWT yang membalasnya. Selama ini, saya hanya memiliki satu akaun Instagram, tetapi sudah dinyah aktif sejak sebulan lalu," katanya.

Izreen berkata, dia tidak pernah mengeluarkan kenyataan mahu mengundurkan diri daripada dunia seni seperti yang ditulis dalam akaun palsu itu.

Akaun palsu yang menggunakan nama Izreen Azminda yang diwujudkan oleh pihak tidak bertanggungjawab.Akaun palsu yang menggunakan nama Izreen Azminda yang diwujudkan oleh pihak tidak bertanggungjawab.

"Mana mungkin saya meninggalkan kerjaya seni kerana ini mata pencarian utama saya. Alhamdulillah, saya masih menerima tawaran berlakon dan ketika ini, saya sibuk dengan penggambaran drama.

"Saya percaya, semua ini cubaan untuk menutup periuk nasi saya, tetapi tidak mengapa. Biarlah kerana Allah ada," katanya.

Izreen berkata, ketika ini, dia memilih untuk menutup akaun laman sosialnya bagi mengelak daripada berterusan dihimpit kontroversi.

November tahun lalu, kontroversi tercetus apabila Izreen mendedahkan berkahwin dengan pemuzik bebas dikenali sebagai Ude secara tertutup pada 8 Ogos lalu. Pernikahan itu dirahsiakan atas permintaan Ude.

Semalam, Ude melafazkan cerai terhadap bekas isterinya pertamanya, Intan Liana Saleh. Hasil perkahwinan selama lima tahun, pasangan itu dikurniakan dua cahaya.

Izreen mempunyai seorang anak lelaki iaitu Muhammad Adrian Umar yang kini berusia lima tahun hasil perkahwinannya terdahulu dengan jurukamera iaitu Muhammad Riza.